Drumurile ce străbat județul Neamț vor fi de nivelul celor care se găsesc în țările civilizate, străbătute de turiști și căutate de investitori. Problemele ce țin de infrastructura rutieră județeană nemțeană vor fi rezolvate datorită implicării președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care, beneficiind de sprijinul colegilor de la guvernare, a reușit să obțină finanțări pentru implementarea a nenumărate proiecte extrem de importante pentru participanții la trafic.
În perioada următoare, zeci de drumuri județene cu podurile ce le leagă vor suporta lucrări de reabilitare și modernizare.
”Am identificat toate problemele ce țineau de infrastructura rutieră din Neamț și a venit momentul când pot arăta că promisiunile făcute în fața locuitorilor din județ devin realitate. Mai mult de 20 de drumuri județene și peste 30 de poduri situate pe respectivele trasee vor fi modernizate, vor fi reabilitate, în funcție de nevoi. Va fi o adevărată «revoluție» pe drumurile din județ, pentru că, dacă din partea Consiliului Județean am cerut și primit fonduri pentru lucrările care se vor face pe drumurile și podurile «județene», prin intermediul primăriilor, se vor derula peste o sută de investiții, pe sectoare de drum comunale și sătești. Desigur, și podurile din mediul rural vor fi modernizate, dacă specialiștii au considerat că este nevoie. Iată, suntem cu toții martori la un moment zero al modernizărilor pe căile de rulare din Neamț! Ne așteaptă multă muncă de acum încolo, dar important este că am rezolvat principala problemă, respectiv finanțarea. De acum, urmează mobilizarea generală, să pregătim, efectiv, implementarea proiectelor! Îmi doresc să îi văd pe nemțeni mulțumiți! Nu vreau să îi dezamăgesc și acum sunt bucuros că pot să le demonstrez că ceea ce m-am angajat că voi face începe să prindă contur! Desigur, nu mă limitez doar la problemele de trafic! Acum fac referire la drumuri și poduri, pentru că finanțarea se asigură prin PNDL II, dar Consiliul Județean are în plan și multe ale proiecte, din alte domenii, care se finanțează din sursă externă, cu fonduri nerambursabile. Sunt conștient că fiecare zi contează în competiția pentru atragerea de fonduri care să ducă la creșterea nivelului de trai în județul nostru și îi asigur pe nemțeni că în fiecare zi iau măcar o decizie spre binele lor”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Conform ordinului de ministru ce poartă semnătura lui Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, se vor executa lucrări pe tronsoane de drumuri județene la Bâra – Stănița, Bodești – Ungheni – Drăgănești, 155I Târgu Neamț – Bârgăoani – Români – Siliștea, Ghindăoani – Grumăzești, Târpești – Țolici, Girov – Dochia – Itrinești, Izvoare – Bahna, Mălini – Stânișoara – Borca, Stănița – Chicirea, DJ 127A – pe o lungime de 5,4 km, DJ 115B – pe o lungime de 3,5 km, DJ 155G – pe 4,3 km, DJ 157H – pe 3,5 km, DJ 207A – pe 1 km, DJ 207D – pe 5,550 km, DJ 208P – pe 6,600 km, DJ 209B – pe 10,400 km, pe traseul Viișoara – Scăricica – Bisericani – Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani – pe o lungime de 6,615 km și pe DJ 127, limita Harghita – Bicazu Ardelean – Bicaz Chei – Dămuc – limita cu județul Harghita – pe o lungime de 6,163 km.
PNDL II este structurat pe trei secțiuni: infrastructură la nivel județean, regenerare urbană și modernizarea satului românesc. Pe toate cele trei componente, județul Neamț a primit finanțare pentru implementarea a 183 de proiecte, ce depășesc, ca alocare, 800 milioane de lei. Pe componenta regenerare urbană, una dintre cele mai importante investiții vizează realizarea unui Pavilion Secții Medicale, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru care s-au acordat peste 50 milioane de lei. Cu alți 6,3 milioane de lei se va realiza supraetajarea Corpului B1, pentru a se obține spații ce vor fi destinate personalului medical.
sursa text și foto: Consiliul Județean Neamț