Școala Secuieni a avut doi șefi de promoție la finalul anului școlar 2016/2017: Bianca Maria Șoroagă și Cosmin Alexandru Muraru. Ambii au obținut în cei patru ani de gimnaziu media generală 9.97. Ei s-au evidențiat atât prin rezultatele obținute la învățătura, cât și prin cele obținute la concursurile școlare și activitățile extrașcolare. Trebuie menționată, totodată, și stăruința acordată studiului.
”Deși suntem mândri de realizările lor și am lucrat la clădirea acestora, trebuie să împărțim lauri și părinților acestor doi elevi minunați pentru sprijinul și dedicarea acordată. Părinții sunt cei care au un merit enorm în plămădirea și dezvoltarea elevilor. Pe fundația construită de aceștia, dascălii finisează și oferă acestora ce au ei mai bun de oferit꞉ cunoștințe importante din diversele materii predate în școală. Dar, rolul unui dascăl nu se rezumă doar la transmiterea de informații. De cele mai multe ori, dascălii oferă elevilor și o mică bucățică din ei la fiecare interacțiune cu aceștia, deseori involuntar, dar care mai adaugă o “cărămidă” la dezvoltarea elevilor. În ceea ce îi privește pe cei doi elevi ai Școlii Secuieni, credem că am contribuit și sperăm ca învățătura să îi ajute mai departe, indiferent pe ce drum îi va ghida soarta”, a declarat prof. Liliana Chiriac, directoarea școlii.
Bianca Maria Șoroagă spune că în anii de gimnaziu a legat prietenii pe viață cu majoritatea colegilor. A avut parte de două diriginte care i-au fost mereu aproape și ”de profesori extraordinari cu care am fost în nenumărate excursii și la diferite concursuri. Pentru sprijinul acordat țin să le mulțumesc din suflet”. La Evaluarea Națională a obținut media 9.42 și a fost admisă la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” din Roman, specializarea economie. ”Am ales acest liceu deoarece consider că este baza unei viitoare cariere ce vreau să o urmez, aceea de economist”, a mai spus Bianca Maria Șoroagă.
Cosmin Alexandru Muraru spune că a fost foarte motivat de-a lungul celor 8 ani de ”concurența” din clasă. ”În ciuda faptului că se spune că în mediu rural nu se pune accent pe învățare, subliniez faptul că această idee este TOTAL GREȘITĂ. Am avut norocul de a avea profesori dedicați, profesori care m-au susținut în toți acești ani”. Nu a avut emoții la Evaluarea Națională mai ales că a participat la multe concursuri și olimpiade. A intrat la Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman, la matematică-informatică intensiv. ”Am ales acest liceu întrucât consider că este cel mai bun din județul Neamț. În gimnaziu, doamna profesoară de matematică Elena Oprea m-a făcut să iubesc pur și simplu această materie și, pentru aceasta, îi sunt foarte recunoscător. Am așteptări mari de la mine pentru acești 4 ani de liceu și sunt sigur că nu voi dezamăgi”, a conchis Cosmin Alexandru Muraru. (Ana MOISE)