Restaurantul ”Select” din comuna Bălțătești este recunoscut pentru serviciile de calitate oferite, dar și pentru bucatele tradiționale, cărora li s-a dus faima. Aici vin să-și potolească foamea atât localnici, cât și clienți ai stațiunii, turiști aflați în tranzit, dar și oaspeți din Târgu Neamț și localitățile limitrofe.
Aflat în centrul comunei, chiar în fața primăriei, restaurantul dispune de bar, de o sală cu 180 de locuri, o terasă cu 45 de locuri și o parcare pentru mașinile clienților. Printre serviciile oferite de Restaurant ”Select”, se numără cele de catering, dar și organizarea de nunți, aniversări, praznice sau orice alt gen de evenimente.
Cu un meniu tradițional, restaurantul oferă clienților o gamă bogată de bucate, aici fiind locul unde expresia ”ca la mama acasă” este pe deplin justificată. Cea mai căutată este, de departe, tochitura moldovenească din carne afumată. Iar micii sunt marele atu, a căror rețetă este secretă, păstrată cu sfințenie și știută doar de patroni, soții Gheorghe și Ana Funingănă.
Clienții care pășesc pragul selectului local își pot potoli foamea înfruptându-se din platourile tradiționale, din felurite ciorbe, toate proaspete, preparate tradiționale, hribi cu smântână, turte tradiționale, grătare, preparate din pui și porc, dar și bucate de pe alte meleaguri, precum pizza casei, paste italiene, salate și garnituri, plus deserturi delicioase – papanași, clătite cu sos de vin, cu ciocolată sau nuci.
”Restaurantul l-am deschis în anul 2010. Am dorit ca, și în comuna noastră, să avem un restaurant select, în care clienții, turiștii să aibă ocazia să se simtă bine și să revină în comuna noastră. La noi, vin și se simt bine clienți din zonă, dar și turiști, din stațiune sau din localități învecinate. Avem un personal bine pregătit, cu experiență, și oferim servicii de calitate.
Știm să ne respectăm clienții, pentru că ne dorim să revină în localitatea noastră, în localul nostru. Încercăm, pe cât posibil, să satisfacem toate gusturile, mai ales că, în ultimii ani, pretențiile clienților au crescut. La noi, tochitura moldovenească este unicat. Și vă spun și de ce: cred că suntem singurii care o facem cu carne afumată, nu cu carne simplă, cum o fac toți. Avem prețuri accesibile, pentru buzunarul fiecăruia, și avem un program flexibil, în funcție de clienți. Suntem la dispoziția clientului zi și noapte”, mărturisește Gheorghe Funingănă, patronul restaurantului.
Unul din clienții fideli ai localului, de loc din Târgu Neamț, confirmă reclama verbală: ”Vin periodic la acest local, pentru că mă simt foarte bine și chiar sunt răsfățat, prin atenția personalului, servirea ireproșabilă și mâncarea gustoasă. Prețurile nu sunt mari, dacă le comparăm cu cele din alte localuri din oraș sau din zonă. De câte ori vin aici, îmi aduc și familia sau prietenii. Am recomandat multor prieteni să vină aici, ca să mănânce cei mai buni mici din zonă”. (Ciprian Traian STURZU)
GALERIE FOTO