Cazul Sechel, tânăra decedată în spital după naștere, după ce a așteptat 3 ore un cardiolog, ridică în continuare semne de întrebare. O problemă delicată, unde a fost cardiologul de gardă Lucia Chetreanu în cele trei ore, trebuia lămurită de imaginile video de pe camerele de supraveghere din Unitatea de Primire a Urgențelor, unde a declarat că a avut urgențe care au împiedicat-o să ajungă în secția OG. Nici astăzi, 11 decembrie, imaginile nu au ajuns în posesia și spre studiul conducerii Spitalului Județean de Urgență Neamț.
Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie ne-a declarat, imediat după conferința de presă că va verifica tot ce au susținut atunci colegii ei. Interesul fățiș și sincer arătat de dr. Atănăsoaie acum o săptămână – „și eu vreau să aflu ce urgențe au fost în acea perioadă” – între timp a fost temperat de specialiștii de pe Tehnic ai spitalului. „Nu am avut acces la camerele de luat vederi, pentru că imaginile sunt încă analizate de inginerii noștri. Oricum, rezultatele va trebui să le dau organelor de anchetă. Deocamdată, nu ni le-a cerut nimeni, sunt documente medico-legale”, ne-a spus azi managerul interimar. Evident că imaginile video au fost solicitate de dr. Atănăsoaie ca probe în ancheta internă declanșată după decesul Geaninei, nu pentru o vizionare de plăcere. De la Poliția Municipiului Piatra Neamț, care imediat după deces a deschis dosar de ucidere din culpă, s-au cerut, până astăzi, doar documente însemnând „copii după foaia de observație a pacientei, procedurile interne de pe secția obstetrică-ginecologie, date despre medicii care s-au ocupat de pacientă – fișa postului, specializări”. Până astăzi.
Pe lângă Poliție, o anchetă a mai deschis și Direcția de Sănătate Publică, prin comisia de malpraxis. Colegiul Medicilor Neamț nu a făcut nici o solicitare de acte medicale, după cum ne-a declarat dr. Iosif Koszeghi vineri, și nici azi, 11 decembrie, după cum a confirmat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, membru în forul profesional. În definitiv, ei oricum nu au nici o legătură cu subiectul.
(C.I.)
Un comentariu
SF-uri?
Eu ma fost cu soțul meu acum o lună la UPU. Pentru că a refuzat internarea, am plecat acasă cu un teanc de documente medicale pe care erau parafele tuturor medicilor care l-au consultat, plus parafele celor din laborator și radiologie. Unul dintre documente este din acelea tip ”Indigo”. Un exemplar la noi, restul – în spital.
Parafa doamnei doctor ar trebui să apară pe toate fișele celor pe care i-a consultat în cele trei ore. NU?