Cătălin Sechel este om simplu, cu mult bun simț, care vorbește cu deferență și respect pentru meseria de medic, chiar și atunci când le aduce reproșuri. A ajuns la redacție după ce fusese la Poliție și a depus plângere, a lăsat probele care i s-au cerut și, apoi, a trimis plângeri la Colegiul Medicilor din Neamț și din București. Acum vrea doar răspunsuri clare legate de moartea Geaninei. Mai ales că lucrurile au evoluat rapid și de neînțeles pentru oricine, ca să nu vorbim despre el, care a trecut de la bucuria de a avea un copil la doliul după soție.
”Nu m-am așteptat la așa ceva! La ora 1.10 m-a anunțat doctorul Rugină, a început să-mi spună că știa că are o problemă la inimă, că a anunțat pe cardiolog, că avea pulsul un pic mărit și, până la urmă, mi-a spus că a fost resuscitată și că a decedat. L-am întrebat ce pot face, dacă pot veni la spital și mi-a spus că pot veni, dar nu pot face nimic”.
S-a dus într-un suflet la spital, a vorbit cu dr. Cosmin Rugină, medicul ginecolog care a supravegheat-o pe Geanina cât a fost gravidă, a sperat să primească un răspuns, dar a plecat doar cu lucrurile soției și cu îndemnul să revină dimineață, ”pentru formalități”.
Mutată la lehuze, vânătă și tremurândă
Cătălin Sechel povestește că, după naștere, care a avut loc la ora 11.20 dimineața, a reușit să ajungă la soție la ora 15.40, după serviciu. A găsit-o pe Geanina fericită că a dat viață unui copil, dar ”tremura și era foarte vânătă la gură”. I s-a făcut teamă, dar a încercat să alunge gândurile negre mai mult la insistențele soției, care i-a spus, tot timpul cât a stat în spital, că e bine, să fie liniștit. ”M-au lăsat un sfert de oră maxim, am văzut-o pe ea și pe fetiță și am plecat. Ea avea dureri ca după naștere, dar tremura toată. Cum stătea întinsă pe pat, corpul tremura tot și buzele erau albastre, vinete. N-am mai văzut-o așa niciodată! Am întrebat-o «ce-ai pățit, ai buzele vinete, tremuri toată?!». A zis că nu știe, deci ea nici nu simțea că tremura… N-am avut cu cine vorbi atunci, a venit asistenta și m-a dat afară, a spus că trebuie să vină medicul. Am mai stat, s-a făcut ora 16, a trecut ora de vizită și, la 16.05, am rugat doamna asistentă dacă mai pot trece să văd și fetița. M-am dus la fetiță, am venit înapoi la ea, am pupat-o și am plecat. Soția era la fel”.
A doua zi, după serviciu, Cătălin a mers din nou la spital, soția lui părea mai bine, dar era palidă. Nimic nu părea să prevestească tragedia. A urmat un schimb de SMS-uri care arată exact cum s-au desfășurat lucrurile. Primul, la 16.59? ”Aproape de ora 17 ea mi-a dat mesaj să-i aduc Propanolol, că așa a zis doctorița”. De ce nu a fost adus de urgență Propanolol din spital? Ce urgență mai mare era decât un bolnav deja afectat de o naștere, care avea pulsul 212? Cătălin s-a grăbit să cumpere de la farmacie și i l-a dus, fără să stea pe gânduri, dar, acum, spune că este extrem de surprins, fiindcă ”A avut la ea tratamentul pe care-l lua acasă, avea în poșetă cutia de Betalok”, dar ”eu nu cunosc procedurile”.
Lăsată în ”grija” aparatelor
Au urmat trei ore de așteptare a medicului cardiolog de gardă, medic care trebuia să decidă ce e de făcut pentru stabilizarea tinerei mame.
După ce i-a adus pastilele și le-a lăsat la lift, Cătălin nu a mai urcat la maternitate. ”Ea mi-a zis prin mesaj să stau liniștit, nu-i nimic grav, i-am zis că m-a speriat, cât e normal am întrebat-o, fiindcă ea mi-a scris în mesaj că avea pulsul 212! Normal era 70-90, mi-a scris ea. Au pus-o la aparate. Ea mi-a spus că nu avea spitalul pastila și dr. Rugină i-a zis să îi aduc. A rămas să aștepte cardiologul, la ora 17.21, eu am plecat acasă”.
Acasă, Cătălin a continuat să vorbească cu Geanina prin mesaje și așa a aflat că, după o oră și jumătate de la debutul crizei, pulsul ei scăzuse la 160. La 18.32, ea era tot pe aparate și cardiologul tot nu ajunsese. Ultimul schimb de mesaje a fost aproape de ora 19.
”Bănui că a fost lăsată tot în salon, cu aparatele alea, care am înțeles că nu funcționau, cumnata mea a vorbit cu una dintre fete s-o întrebe ce face Geanina. La 18.49 mi-a scris că pulsul scade, am întrebat de cocă (n.n. – fetița) și a zis că e bine, au dus-o la bebeluși, fiindcă ea nu avea cum să aibă grijă de ea, fiind pe aparate”.
Apoi, cu o oră înainte ca medicul cardiolog de gardă să se elibereze din urgențe și să preia pacienta pe secția Cardiologie, Geanina i-a scris ultimul mesaj soțului. ”La 18.52 a fost ultimul ei mesaj pentru mine. I-am mai scris 6 mesaje, apoi, deja simțeam că ceva nu e-n regulă, ea nu-mi răspundea și mă gândeam… Dar am zis că poate după medicament o fi adormit, să se odihnească”.
Cam pe la aceeași oră 19, Geanina vorbea, tot prin SMS, cu prietena ei cea mai bună, căreia i-a spus că așteaptă medicul cardiolog, că i-au mutat fetița fiindcă era agitată și ea nu se putea ocupa de ea, fiind pe aparate. ”La ora 19.44 i-a dat ultimul mesaj prietenei ei, când i-a spus că i se descarcă telefonul și, din cauza aparatelor, nu se poate ridica să-l pună la încărcat. Și asta a fost tot”, mai spune Cătălin. ”La ora 21.59 i-am scris «Puiu, dacă dormi, dă-mi un sms când te trezești, eu mă pun la somn…». A fost ultimul meu mesaj către ea”.
La ora aceea, Geanina era deja în stop cardiorespirator și i se făceau manevre de resuscitare. Nu avea să mai răspundă nimănui. La ora 23.03 i s-a declarat decesul.
”Nu se poate ca soția mea să fie moartă!”
”La ora 1.10 noaptea m-a sunat dr. Rugină și mi-a spus. Am început să tremur pe loc… I-am spus că nu se poate așa ceva! Ca soția mea să fie moartă!”. L-a întrebat pe medic ce poate să facă, apoi s-a dus la spital.
A mers direct la dr. Rugină: ”Nu știu dacă doctorul m-a privit în ochi, atunci, nu m-am uitat la el să văd dacă s-a uitat în ochii mei. A început să-mi spună că știa că are o problemă la inimă, că a anunțat pe cardiolog, că avea pulsul un pic mărit și, până la urmă, mi-a spus că a fost resuscitată și că a decedat. Soția era la etajul 2, ea a decedat pe ATI, era un domn doctor care, la fel, ne-a zis că nu putem face nimic, să venim dimineață. De acolo am luat lucrurile ei și o hârtie pentru doctorul Rugină și ni s-a zis că nu mai putem face nimic până dimineață la 7.30. Am urcat înapoi la etajul 4, am mai luat ce lucruri mai avea soția acolo, și dosarul ei medical și am plecat acasă”.
”Doctorița Chetreanu a zis că a resuscitat-o o oră, cu ea a murit!”
Cătălin povestește cum s-a întors la spital dimineață, la morgă: ”Prima dată când mi s-a zis, așa am zis, să nu se mai facă autopsie, cu gândul să n-o mai taie, să n-o mai doară, să nu-i mai facă rău ei. Dar, văzând că-și dau coate, ne trimit de la unul la altul, că câr, că mâr, am zis să facem totuși ce trebuie făcut. Ni s-a zis după aia că era obligatoriu. Domnul a mai spus că el trebuia să fie anunțat la 2 ore după deces, așa este protocolul, și poliția la fel, trebuia anunțată la 2 ore de la deces, dar el n-a fost anunțat și probabil că nici poliția n-a fost anunțată, a spus.
Am luat hârtia cu scutirea de necropsie de la domnul de la morgă și am mers la dr. Rugină ca să o scoatem pe Geanina din spital. Doctorul Rugină a spus că nu știe cum se face, că n-a mai pățit, că să așteptăm să dea un telefon, a revenit și a spus că nu poate el să ne dea, să mergem la Cardiologie.
Pe doamna dr. Chetreanu am găsit-o la ATI, este doamna doctor care a resuscitat-o ultima dată. Cu ea a decedat! Dumneaei ne-a zis că ea a resuscitat-o timp de o oră, cu ea a murit! Și dumneaei a zis că, de când a început toată treaba, a fost alături de ea, apoi a spus că a ajuns mai târziu, că, de fapt, a mai fost resuscitată o dată jos, la UPU, și-a revenit, a fost adusă la Cardiologie. Că, până a ajuns ea s-o vadă, că a mai avut și alte cazuri, a mai durat, așa ne-a spus.
Atunci, pe 1 decembrie, când i-am spus de hârtie, a spus că merge să se intereseze, a stat pe telefoane și a spus că nu poate acuma să semneze foaia, că «este mai bine să mergeți să dați declarație la poliție». Doamna doctor Chetreanu ne-a spus asta. Și apoi ne-am dus la poliție. Acolo, domnul polițist s-a uitat la noi și, mirat, s-a întrebat de ce el nu a fost anunțat. Am dat declarație, am spus tot, inclusiv cu dosarul ei medical. Fără foile cu examenele de la cardiologie, care au rămas la spital.
Apoi ne-am întors la spital, unde am găsit-o pe doamna de la Morgă, care ne-a spus că vrea să vadă dosarul ei medical. I-am spus că avem tot, mai puțin fișele de la cardiologie, care au fost în dosar și puțin surprinsă a zis că «o să fie o problemă dacă eu, mâine dimineață (n.n. – pe 2 decembrie) când mă apuc de necropsie, nu găsesc foile alea din partea spitalului, pe masă la mine». Și am înțeles că au apărut”.
”Le reproșez că nu au avut grijă de ea”
Tânărul văduv a vorbit despre ce s-a întâmplat cu Geanina după internare și în ziua nașterii, cum au comunicat tot timpul și prin SMS-uri, încercând parcă, din reconstituire, să găsească o explicație. ”Dr. Rugină i-a spus spus că o să-i provoace nașterea doar prin niște calciu. I-a administrat calciu și, în urma calciului, la ora 1 noaptea, a intrat în travaliu, cu contracții din 5 în 5 minute, nu rar. Ei au spus c-a intrat în travaliu la ora 3! Nu-i adevărat! La ora 1 a intrat în travaliu. Iar la ora 7 dimineața au vrut să-i facă cezariană dr. Vintea și dr. Iacob. Dar, în jurul orei 8, a ajuns dr. Rugină la spital și a anulat operația! A venit doctorul, i-a rupt apa și a plecat, apoi, când aproape să nască a fost chemat, a venit și a născut cu el și cu încă o doctoriță”.
Adunându-se cu greu, Cătălin a izbucnit: ”Eu nu înțeleg de ce nu i-au făcut cezariană!”. Cu ochii în lacrimi, a adăugat: ”Le reproșez medicilor că nu au avut grijă de ea! Nu am știut să fi avut probleme! Medicul cardiolog i-a dat tratament și a spus că nașterea nu pune probleme! Nu înțeleg… de ce n-au avut grijă de ea”.
Consulturi lunare…
Cătălin nu poate pricepe nici acum cum a ajuns să-și piardă soția, după ce ”nu s-a plâns niciodată de probleme, ne cunoșteam de șapte ani, nici părinții nu știau de așa ceva”. Cu atât mai mult cu cât Geanina a mers toată sarcina la medicul de familie – deși ”eu, personal, n-o cunosc, duceam soția cu mașina și o așteptam afară” -, dar și la medicul ginecolog – ”unde am însoțit-o de vreo patru ori, fiindcă aveam serviciu” -, cel care a urmărit-o de la începutul sarcinii.
Geanina a fost un om extrem de ordonat și meticulos, adunând într-un dosar toate foile de analize și consultațiile la care a fost. Cătălin ne-a prezentat mapa ei medicală, dar și propria ei agendă în care, începând cu luna februarie 2017, dr. Gheorghe Rugină, soția lui dr. Mihaela Rugină, medic de familie, și fiul lor dr. Cosmin Rugină au completat consulturile făcute Geaninei și recomandările.
Din însemnările parafate și semnate de cei trei medici, reiese că Geanina a mers prima dată în 15 februarie la cabinetele private ale familiei Rugină. Medic de familie, dr. Mihaela Rugină i-a făcut măsurătorile uzuale în 15 februarie și în 19 aprilie, iar medicul de obstetrică-ginecologie Gheorghe Rugină a consultat-o în 15 februarie și în 21 martie. Până aici, tensiunea Geaninei era în limite normale. Cătălin povestește: ”Prima dată a fost luată în evidență de dr. Gheorghe Rugină. În 21 martie, la cabinetul privat, a aflat că el nu mai participă la nașteri în spital și s-a mutat la dr. Cosmin Rugină. Avea 4-5 săptămâni de sarcină când a fost la dr. Rugină tatăl, apoi s-a mutat la băiatul său, dr. Rugină junior. Au urmat analize în 30 martie, când s-a depistat infecția urinară și că Geanina avea grupa sanguină 01 și Rh negativ. În 7 aprilie ,s-a depistat infecția cu E.Coli, a primit tratament. În 10 mai, a repetat urocultura și n-a mai ieșit nimic”.
Înscrisurile medicului Cosmin Rugină continuă din 10 mai până în luna noiembrie. În luna mai, medicul consemnează 110 cu 60 tensiune arterială și 72 bătăi pe minut puls, sarcina fiind în 12-13 săptămâni. La ”recomandări” este trecut ”consult cardiologic”.
Luna următoare, în iunie, tensiunea înscrisă este ușor mai scăzută, 105 cu 60, dar pulsul se menține la 72. Peste o altă lună, tensiunea se menține, dar pulsul începe să crească până la 88, sarcina fiind în 21-22 de săptămâni.
Pentru luna august nu este nimic scris. În schimb, la consultul din 6 septembrie, dr. Cosmin Rugină înscrie o tensiune arterială de 105 cu 60, dar și un puls mai mare, de 110, valoare pe care medicul o încercuiește și o marchează cu două semne de exclamare. La final, recomandă ”control cardiologic” și ”consult peste 6 săptămâni”.
Însemnările parafate și semnate din această agendă continuă cu prezentarea din luna octombrie, unde medicul Rugină consemnează 35 de săptămâni de sarcină, dată la care tensiunea gravidei este în scădere, 95 cu 60, și pulsul în creștere, de 116. Recomandă revenirea la control peste 3-4 săptămâni și ”continuă tratament cardiologic”, peste care pune parafa și semnătura.
La consultul din 11.11.2017, ultimul din caiet, parametrii Geaninei sunt: tensiune arterială 95 cu 60 mHg (mică), puls 98 (în scădere), iar sarcina ajunsă la 38-39 de săptămâni. Medicul recomandă ”internare la declanșare”, fiindcă urma nașterea, și ”continuă tratamentul cardiologic”.
Cătălin spune că, după această consultație, a mai fost una: ”Miercuri făcea 41 de săptămâni, ea a născut miercuri, pe 29 noiembrie, dar știu că, la penultimul consult – ultimele două consulturi le-a avut la interval de două săptămâni -, i-a zis că, dacă nu naște, să revină la control și luni dimineață l-a sunat, seara a revenit el cu telefonul și i-a spus ca marți dimineață să fie la internare”.
…și analize lunare
Din documentele medicale ale Geaninei, mai puțin cele de la medicul cardiolog, rămase în spital după moartea ei, reiese că, din luna martie 2017, a mers lunar la analize, la medicul ginecolog – nu doar la medicul ei curant dr. Cosmin Rugină, ci și la medicii de obstetrică-ginecologie din policlinică, și-a făcut numeroase analize, la diverse laboratoare. Din investigațiile făcute i s-au descoperit, printre altele, Rh negativ, o infecție cu Escherichia Coli și a primit tratament.
Cătălin Sechel ne-a arătat dosarul ei, atât cât avea el, după ce a constatat că-i lipsește partea cu controalele cardiologice și scrisoarea medicală. Soțul Geaninei a scos în evidență un lucru: pe o foaie de control de la dr. Cosmin Rugină erau niște înscrisuri făcute cu un pix de altă culoare, la rubrica ”recomandări”, care, crede el, a rămas, probabil, necompletată de la examenul din 10 mai. Și au fost completate mai târziu. ”În 10 mai, la dr. Rugină, pe foaia cu recomandări scrise îngroșat și modificat cu pixul, două rânduri, al treilea «control cardiologic» pusă parafa și semnat dr. Cosmin Rugină. Dosarul ei medical a stat la ei, după ce ea murit, la ora 11 noaptea, până la ora 2 noaptea, probabil. Foarte curios! Am fost și la poliție, când am depus plângerea, dar abia acum am observat!”.
Fișele prezintă traseul medical al Geaninei: în 12 mai, la dr. Rugină Cosmin la cabinet, analize imunologie în 12 mai, pe 14 iunie alt control la dr. Rugină, în 29 iunie anticorpi specifici anti Rh absenți, conform buletinului de analize, pe 16 iulie analize și control, pe 29 august analize, în 31 august anticorpi anti Rh absent, pe 6 septembrie control la dr. Rugină, pe 7 septembrie analize, pe 18 octombrie control la cabinet la dr. Rugină, pe 27 octombrie analize, pe 11 noiembrie control la cabinet la dr. Rugină și încă un control după două săptămâni. ”A mai fost în luna iunie la medic, îi apăruse o pată roșie între sâni, era iritantă și a mers la doamna doctor Crețu Maria, i-a dat un unguent, s-a dat și a dispărut pata”, își amintește Cătălin.
Iar ultimele vizite la ginecolog au fost în noiembrie, când ”în 11 noiembrie, a fost la dr. Rugină, a mai fost o dată la el după 11 noiembrie (n.n. – fișa nu era la dosar) când i-a spus că săptămâna viitoare, dacă nu se naște, o programează să vină la spital. Era chiar înainte de a se interna”.
Din luna iunie, Geanina a avut concedii medicale. Primul, din 21 iunie, de la un medic ginecolog din policlinică, apoi de alți medici de specialitate care erau la cabinetul din ambulator, inclusiv de medicul ei, Cosmin Rugină, în august. ”Ultimul concediu medical l-a luat de la doamna doctor de familie, în luna septembrie și văd că și în luna octombrie”, spune Cătălin.
Diagnosticele, așa cum reiese din foile de concedii medicale sunt doar două: sarcină și alte afecțiuni legate de sarcină.
Din documentele așezate cu grijă, în ordine cronologică, fiecare în folie de plastic, reiese că Geanina a fost permanent, pe timpul sarcinii, la medic și și-a făcut analizele și investigațiile medicale recomandate.
Soțul ei, care a însoțit-o ori de câte ori i-a permis serviciul, nu-și explică de ce, după atâtea controale și medici care au văzut-o, boala ei nu a dat de gândit. ”Au fost analize lunare, aproape, consult la cabinet la dr. Rugină lunar, a cheltuit peste 3.000 de lei, mi-a spus ea! Ea și-a notat fiecare bănuț dat pentru sarcină la orice medic, la orice consultație, și-a notat tot. Avea păstrate și chitanțele, tot, ca o contabilă”.
O poveste de dragoste distrusă în spital
Cătălin vorbește despre soția lui cu ochii jucând în lacrimi și oftează ori de câte ori își amintește viața alături de ea. ”Geanina era un om foarte bun, sufletistă… n-am ce să-i reproșez. Când ne-am cunoscut, eram copii. Ea avea 16 ani, eu 20. Dar ne știam din copilărie, de mici, am crescut împreună în același sat, la Bârgăoani. Ne jucam împreună. Îi cunoșteam pe fratele ei, Andrei, pe sora ei, Bianca. Apoi, mai târziu, într-o seară, la discotecă, ne-am întâlnit, atunci am stat de vorbă mai mult, ne-am plăcut și am continuat… până acum”.
Au urmat 3 ani în care au vorbit mai mult la telefon după ce Cătălin a plecat să muncească în Spania. ”Ne-am cunoscut mai bine după ce am venit eu prima dată acasă. Ca acum, aproape de sărbători. Am plecat după sărbători, dar am continuat relația. Vorbeam la telefon. Am fost plecat trei ani, am păstrat relația în acest timp și, a treia oară când am revenit acasă, am rămas de tot. Aveam 22 de ani și ea terminase liceul. Atunci ne-am angajat amândoi, cam în același timp, eu șofer de distribuție la o firmă și Geanina la Giorgia, întâi pe raion și apoi la casă în ultimii mai bine de doi ani. Dar acolo trebuia să stea în picioare și ,după ce a rămas însărcinată, obosea… A avut concediu medical din a 4-a lună de sarcină, n-a mai putut munci. Și a stat acasă. Înainte, făcea mâncare cel care ajungea primul acasă. După aceea, eu găseam mâncarea caldă când ajungeam acasă”.
În iunie 2016 s-au căsătorit, nașii fiind fratele Geaninei și soția acestuia. ”Ne-am dorit foarte mult copilul, voiam amândoi băiat. A fost fetiță și a fost la fel de bine primită, la fel de iubită, la fel de așteptată. Cât a fost gravidă, Geanina a rămas aceeași, veselă, încrezătoare, cu planuri. Aveam foarte multe planuri… După copil, voiam să ne schimbăm mașina, apoi casa. Avem o garsonieră și voiam să ne cumpărăm un apartament. Astea erau planurile mai mari”.
Ideile, planurile, inițiativa au fost mereu ale Geaninei: ”Ea venea mereu cu o idee, o discutam și luam amândoi o decizie. Ne spuneam «puiu» unul altuia. Când mi se adresa fără «puiu» știam că e supărată pe mine. Dar, în scurt timp, auzeam din nou «puiu» și știam că i-a trecut”.
Geanina, mai spune soțul ei, avea multe prietene, fete care o știau de la magazinul unde lucra, dar și fete care o solicitau să le aplice unghii false, pentru felul creativ în care le combina. ”În plus, aveam grupul nostru de prieteni cu care ieșeam împreună”.
Cumplita veste a morții Geaninei a provocat consternare printre prieteni, cunoștințe, rude, așa cum reiese din numeroasele mesaje de condoleanțe postate pe pagina lui de Facebook: ”Nimănui nu i-a venit să creadă, nici acum nimeni nu crede că a fost posibil așa ceva!”.
Mama Geaninei a aflat de la Cătălin teribila veste. ”Eu am fost, dimineață… N-a mai avut cuvinte! A început să țipe, să plângă. Am încercat să-i spunem cu grijă, fiindcă are probleme cu inima după ce murit tatăl socru, acum vreo doi ani. Primele ei cuvinte au fost «N-are cum! Nu se poate!»”…
Mama și-a mai văzut fiica în sicriu, acasă. Geanina a fost înmormântată în cimitirul din satul natal, Breaza. ”La slujbă, părintele Petrișor m-a încurajat cât a putut, ne cunoaște pe amândoi de mici, nici lui nu i-a venit să creadă”.
Ajuns cu șirul poveștii aici, Cătălin, stăpânindu-și cu greu lacrimile, retrăiește ultimele momente petrecute alături de cea care l-a făcut cel mai fericit bărbat din lume, dar care nu-i mai putea spune ”Stai liniștit, e bine”: ”Am vorbit mereu cu ea, în gând… Nu mă lăsa, puiu!… Parcă eram numai eu cu ea. Nici nu știu cine a fost la înmormântare… n-am văzut nimic… pe urmă am aflat, mă întâlneam cu rudele noastre, cu prietenii mei și-mi spuneau că, deși au fost la înmormântare, nu le vine nici acum să creadă că Geanina nu mai e”.
Geanina trăiește totuși prin fețiță, Erika Maria. Ea este, acum, amintirea și darul cel mai de preț al lui Cătălin de la soția lui. De aceea, copila va mai primi un nume: ”Vreau să-i pun și numele Geanina. Pentru mama ei”.
Cristina IORDACHE
3 comentarii
Eu as numi-o neglijenta din partea medicilor .Deci a nascut cu bine dar au aparut probleme dupa nastere,in leuzie.Atunci medicii trebuiau sa actioneze vazand ca fata nu statea bine deloc.Nu cand isi dadea duhul si era deja prea tarziu.Au lasat-o in agonie.Si cand ma gandesc ca urmeaza sa nasc si eu tot la Spitalul din Roman…Sincere condoleante familiei si multa putere pentru a merge mai departe si sa primeasca un raspuns cert pentru cele intamplate ! 😔😔
Cum sa nu le dea de gândit asistentelor, medicilor starea ei? Vezi că tremură și are buzele vineții este clar că e cianotică și creierul nu se mai oxigenează.. de aici mai este un pas până la stop cardio-respirator.. s-or fi gândit că tremură din cauza frisonului fiziologic care se instalează după naștere,dar chiar și așa nu investighezi? Ginecologia este la etajul 4, cardiologia la etajul 5 in aceeași clădire.. CUM sa dureze 3 ore până la consult? In aceste trei ore doamna Dr cardiolog a consultat continuu? Citisem că în acest interval orar nu era înregistrat niciun consult in registru, și atunci trebuie sa mai căutăm vinovați? Cum sa faci consult telefonic ca medic cardiolog? Trebuie să asculți tu bătăile inimii, sa iei tu TA, sa vezi faciesului pacientului.. probabil că asa a învățat dumneaei in facultate: consultațiile se fac la telefon nu la patul pacientului.. dvs, draga doamna, ați fi dorit sa fiți consultată prin telefon dacă ați fi fost in locul pacientei.. cu siguranță nu!! Daca ati gândi așa altfel ar sta treabă prin spitale, dar doctorii au impresia că nimic nu li se poate întâmpla lor.. stați liniștiți, totul se compensează în viața!..Îngrijorător este ca nimeni nu are curajul să spună nimic,chiar daca ar ști ceva, toți se eschivează și spun că s-au făcut totul pt ea, chiar imposibilul.. serios? Ați tratat aceasta femeie cu superficialitate și nu v-ați gândit că se poate ajunge aici.. acum că a decedat încercați cumva să dați vina tot pe ea.. că nu a făcut destule controale, că nu a făcut investigații…sper că nu va dura ani până vor plăti cei vinovați.. multa putere soțului!
NU VA PLATI NIMENI NICIODATĂ
CHIAR CREDEȚI ÎN POVEȘTI ?
DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ !