- Microsoft Edge pentru iOS și Android a depășit deja faza etapelor de testare și este valabil pentru a fi descărcat gratuit.
Producătorul ține să ne asigure că nu există opțiuni în plus sau în minus pe niciuna dintre platforme.
Mai mult, dacă sunteți utilizator Edge pe Windows 10 și doriți o modalitate ușoară de a sincroniza istoricul navigării, parolele, conectările sau semnele de carte (bookmarks) cu telefonul dvs. mobil, Microsoft Edge este cel mai potrivit pentru acest lucru.
- Forumul HDMI a publicat specificațiile pentru versiunea 2.1 și le oferă gamerilor și perfecționiștilor multimedia tot ce și-ar putea dori mulți ani de acum încolo.
4K, 8K și chiar 10K pot fi duse până la nivelul 120 fps (frame per second), cu noua compresie Stream Display. Fără această compresie, maximul va fi 8K/60 fps și 4K/120 fps.
Va mai dura, însă, mult timp până când programele difuzate la televizor (lucru valabil și în cazul studiourilor de film) vor adopta 8K, dar specificațiile vor fi minunate în cazul jocurilor VR, deși vor impune utilizarea unor plăci video ultraperformante.
O altă caracteristică interesantă pentru gameri este Variable Rate Refresh (similar cu AMD FreeSync sau Nvidia G-Sync). De asemenea, se promite reducerea latenței, importantă pentru jocurile cu ritm rapid și VR. Apoi, există Dynamic HDR, care va furniza video la ”valorile sale ideale” pentru contrast și gama de culori.
HDMI 2.1 oferă o lățime de bandă brută de 48 Gbps, de peste 4 ori mai mult decât HDMI 1.4! Rezultatele testului de compatibilitate HDMI 2.1 vor apărea abia spre sfârșitul anului 2018, deci nu vă așteptați la hardware compatibil în cel mai scurt timp.
- Sunteți frustrați atunci când cineva încearcă să privească la telefonul dvs. când îl folosiți, mai ales când este vorba de informații sensibile?
Ei bine, vestea bună este că se află în lucru o soluție la această problemă.
În prezent, Google pregătește o aplicație care folosește camera frontală a telefonului, în combinație cu inteligența artificială de detectare a ochilor, pentru a vă avertiza atunci când mai mult de o persoană se uită la ecran. Filmulețul de prezentare oferit de Google arată că procesul de detectare a feței este destul de rapid, compania afirmând că se întâmplă în două milisecunde.
Proiectul se numește ”protector de ecran electronic”, iar cercetătorii Google Hee Jung Ryu și Florian Schroff îl vor prezenta la conferința privind sistemele de procesare a informațiilor neuronale, din California, săptămâna viitoare.
M. CONSTANTINESCU
Sursa: GSMArena.com