Premiera SCHOOL feat. COOL închide stagiunea 2017-2018 a Teatrului Tineretului. Dincolo de discuțiile privind spectacolul, el are marele avantaj că este parte a unui proiect cultural ”Mic-Ro Laborator de creație teatrală” și este co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național. Cel puțin în acest caz nu putem spune că banii județului au fost cheltuiți cu fervoare de noua echipă de la TT. În rest, lasăm departamentul de comunicare al teatrului să se exprime: “School feat. CooL vorbește despre relația școală-elev prin prisma a trei trasee personale ale unor copii ai anilor ‘90, din România mic-urbană postdecembristă, aducându-le poveștile, care se intersectează în mod neașteptat, până în ziua de azi. Mergând atât pe firul ascendent al amintirilor, cât și pe micro-geografia afectivă a locurilor care îți formează personalitatea, textul tandru și comico-tragic al lui George Cocoș explorează felul în care s-a topit în societatea de acum generația bridge 90-2000, „cu cheia de gât”. Când nostalgia se împletește cu trauma și când reconstituirea a ceea ce se întâmpla în curtea școlii sau în spatele blocului conduce la revelații personale, Petre, Cristina și Smokey ne apar ca figuri de supraviețuitori, fiecare în felul lui. (regizor Elena Morar)
Vă așteptăm sâmbătă, 28 iulie și duminică, 29 iulie, de la ora 19.00, la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Accesul se face pe baza unei rezervări la Agenția Teatrală.”
Proiectul “MIC-RO Laborator de creație teatrală” este dedicat tinerilor dramaturgi, regizori și scenografi,asistați de elevi liceeni din Neamț, care vor lucra la 3 spectacole de teatru adresate în special publicului tânăr și foarte tânăr cu scopul promovării dramaturgiei românești și a spectacolului. (M.N.)
N.R.: Probabil că finalul stagiunii va fi marcat de o conferință de presă, așa cum ar fi normal. În care Geanina Cărbunariu să apară și să răspundă la întrebări. Poate împreună cu președintele Consiliului Județean, pentru a discuta despre finanțări și cheltuieli de bani publici. Evident că presa locală va aștepta cu nerăbdare să-i revadă pe jurnaliștii activiști de la centru, care au participat la prima ediție a Festivalului Geanina Cărbunariu, și care au încercat să convingă că totul a fost o mare reușită. Mai ales din punct de vedere financiar.