Acasă Actual Din credințele românilor: Sfinții Ioachim și Ana

Din credințele românilor: Sfinții Ioachim și Ana

Laicizarea vieților Sf. și Drepților părinți Ioachim și Ana și a nașterii Sfintei Fecioare Maria, prin oferta generoasă de informații privind descendența Ei, poate fi un semn de ignoranță sau unul de cunoaștere malefică aplicată. Da, Sf. loachim a fost din casa lui Iuda, descendent al Regelui David. Sf. Ana a fost fiica lui Mathan preotul, din casa lui Levi, aşa cum a fost şi Aaron, Marele Preot. Mathan a avut trei fiice…

Poate mai important este de amintit că nașterea Sfintei Fecioare Maria a fost anunțată de Sf. Arhanghel Gavriil. De asemenea, concepția ei a fost un miracol. Părinții ei au adus-o pe lume la o vârstă înaintată. Încă de la 7 ani, a fost dusă la templu, unde dovedea o mare înțelepciune și precocitate pentru vârsta Ei.

Părinții Sfintei Fecioare Maria au vieţuit cu toată evlavia şi departe de tumultul lumii, iar din agoniseala lor cheltuiau pentru nevoile casei lor doar o treime, iar o treime din avutul lor îl aduceau jertfă Templului. Ce rămânea împărțeau săracilor. Cu toate acestea, ei erau fost întotdeauna îndestulați.

Unii savanți consideră că Maryam nu este un cuvânt de origine ebraică, ci egipteană. Conform acestei origini, cuvântul ar fi compus din două părți, dintre care prima înseamnă ”a iubi, a alege pe cineva”, iar a doua parte este numele zeului Amon. Pentru creștini, cuvântul Maria, după transcrierea ebraică, și Mariana, după transcrierea grecească, înseamnă ”aleasă, iubită de Dumnezeu”.

Miracolele Sfintei Fecioare Maria au fost și sunt pe toate meridianele globului. Se cuvine amintită aici și vizita Sfintei Fecioare Maria, în noaptea de Crăciun la Sfântul Închisorilor, Valeriu Gafencu.

«Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. El a sfințit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile întunericului cresc și încă vor mai înspăimânta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu așteaptă pe oameni să se întoarcă la credință. Azi sunt mai cutezători fiii întunericului decât fiii luminii. Chiar de vi se va părea că nu mai e credință pe pământ, să știți că totuși izbăvirea va veni, dar ca prin foc și prin pârjol. Lumea mai are de suferit. Aici însă e multă credință și am venit să vă îmbărbătez. Îndrăzniți, lumea e a lui Hristos!» Apoi Maica Domnului a dispărut și am rămas copleșit de fericire”, povestea, luminos, sfântul închisorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here