S-a descoperit ca o locuinta in care se poate observa cu usurinta un stil de amenajare interioara bine definit este mai primitoare si mai placuta, atat pentru proprietari, cat si pentru musafirii acestora.
De asemenea, incadrarea intr-un anume curent iti va usura cu mult eforturile cand vine vorba despre alegerea materialelor, a finisajelor, a mobilierului si chiar a obiectelor decorative! Te poti inspira din principalele caracteristici ale stilului preferat, pentru ca produsele pe care le achizitionezi sa fie cat mai autentice si sa reflecte tematica conceptului. O amenajare clasica va fi tot timpul la moda, asa ca aceasta poate reprezenta alegerea perfecta si pentru locuinta ta. Citeste in continuare pentru a afla cum sa aduci stilul clasic in interiorul casei tale!
Descopera care sunt caracteristicile definitorii ale curentului clasic in amenajarile interioare
Cand vine vorba despre acest stil, simetria este foarte importanta si trebuie sa existe in orice incapere. In sufragerie, o poti obtine prin intermediul unei perechi de fotolii, asezate in oglinda. Pentru dormitor, comanda de pe site noptiere din lemn masiv, care sunt perfecte si ca aspect, pentru ca acest material este cel mai utilizat in amenajarile clasice! De asemenea, aceasta caracteristica poate fi evidentiata si prin intermediul obiectelor decorative, precum tablouri, oglinzi si chiar corpuri de iluminat!
- Podeaua din lemn sau care imita aspectul de lemn masiv este ideala si cea mai recomandata pentru stilul clasic. Chiar daca prima varianta poate fi foarte costisitoare, in prezent, poti gasi pe piata numeroase modele de parchet laminat, care arata superb! Intr-o nuanta inchisa, cat mai naturala, placile trebuie sa fie de aceeasi marime, orientate catre sursa de lumina (fereastra).
Mobilierul cu linii clare, margini rotunjite si insertii gravate in lemn se potrivesc de minune in decor! Pentru living, aici gasesti canapele clasice, in nuante diverse si confectionate din materiale deosebite. Proportiile pieselor de mobilier in raport cu restul lucrurilor din camera, dar si cu dimensiunile incaperii sunt importante, iar aceasta trebuie sa fie, mai degraba, impunatoare si asemanatoare unor obiecte de arta! Din camera de zi, dar si din bucatarie, nu trebuie sa iti lipseasca vitrinele si rafturile.
Paleta de culori trebuie sa contina nuante neutre si naturale, precum alb, bej, maro (pentru pereti, perne, paturi, covor) combinate cu culorile inchise ale mobilierului. Acest contrast ofera eleganta si confort, iar insertiile aurii si argintii vor plusa la acest capitol.
- Orientarea pieselor de mobilier catre un punct central este o alta trasatura definitorie pentru stilul clasic. Astfel, canapeaua si fotoliile trebuie asezate astfel incat sa fie cu fata atat catre o masuta de cafea, dar si spre un semineu, de exemplu, element des intalnit in amenajarile de acest fel.
- In ceea ce priveste corpurile de iluminat, candelabrele spectaculoase sunt ideale. Atentie, insa! Dimensiunea acestora trebuie sa fie in raport cu marimea camerei! Ca surse de lumina secundare, poti achizitiona lampi sau veioze cu abajur din material textil ori sticla opaca. De preferat, alege unele al caror suport este din metal, precum bronz ori cupru.
- Integrarea aparaturii moderne o poti face foarte simplu, daca apelezi la dulapuri sau alte piese de mobilier care le pot masca atunci cand nu sunt folosite. De exemplu, la bucatarie, poti monta un dulap in interiorul caruia sa asezi frigiderul.
Stilul clasic in amenajarile interioare nu se va demoda niciodata, iar avantajul cel mai mare este reprezentat de gama variata de optiuni din care poti alege, atat in ceea ce priveste mobilierul, cat si elementele decorative. Inspiratia vine din stilurile baroc si victorian, de aceea, este recomandat sa te informezi si pe aceste teme inainte de a trece la treaba!