Concursul de ocupare a unui post de asistent medical debutant la farmacia Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a provocat, a devenit aproape o obișnuință, un nou scandal. Unul din subiectele date la proba scrisă a fost dintr-un capitol ce nu exista în bibliografia anunțată.
Situația a ieșit la iveală pe 4 decembrie, a doua zi după afișarea notelor la proba scrisă. Cinci candidați, din cei 14 înscriși, s-au calificat la proba interviului. Unul din cei cinci admiși a depus contestație, reclamând că subiectul 3 a fost din afara bibliografiei. Cum a apărut acest subiect printre celelalte este un mister și pentru președintele comisiei de concurs. Dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, declară că va face o anchetă: „Eu și doamna Știrbu și reprezentanta OAMMR-ului am făcut câte două subiecte, deci șase în total. S-au făcut două bilete, varianta A și B. Ghinionul a fost să se aleagă varianta B, în care a fost acest subiect dat de colega de la OAMMR și care nu figura în bibliografie. După ce ne-am bucurat noi că am scos 5 candidate pentru interviu, apare o contestație de toată frumusețea, în care ni se spune că subiectul 3 nu a fost în bibliografie. Dar, i-am întrebat pe toți cei 14 candidați, după ce am dat întrebările la concurs, dacă au probleme cu subiectele, dacă-s corecte întrebările, dacă au ceva de spus. Nimeni n-a zis nimic! Subiectele date au fost soluții perfuzabile, stupefiantele și antimicoticele. Dacă cea cu stupefiantele, care nu era în bibliografie, ar fi fost sesizată de la începutul examenului… Dar, n-a zis nimeni nimic. Am anunțat Consiliul Județean și pe doamna Vasiliu, președinta consiliului de administrație. Dar eu văd lucrurile un pic delicat: poate să fie o greșeală și o înțelegem, poate fi un atac la adresa președintelui comisiei de concurs. Și ar mai fi o situație: cea mai mare medie a luat-o un singur candidat, cine a știut subiectul 3 a luat și cea mai mare notă. Vom face o anchetă, care va merge până-n pânzele albe”.
Comisia de contestație, condusă de dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al spitalului, va delibera astăzi, 5 decembrie, dacă anulează sau nu concursul.
(C.I.)
9 comentarii
Cum e posibil ca un asistent medical sa corecteze teza unui asistent de farmacie? Ce competente are?
Nu numai un candidat a depus contestație au mai fost doi dar li sa spus că este tîrziu de facut contestație lucrul asta sa petrecut astăzi dimineață la ora 8 în condițiile în care rezultatele sau afisat online pe data de 4 dec după ora 13.
La urmatorul concurs de acest gen ne asteptam sa fie in comisie portarul spitalului ,brancardierul si cateva infirmiere
Panzele astea albe de la cercetarile domnului manager au stafilococ auriu?
Este vizibil ca ceva nu este in regula. Cum poate un ditamai doctorul sa se complaca in situatii de genul ca, cel examinat trebuie sa spuna daca e corect sau nu. Dar unde este pregatirea pentru examen a comisiei. Comisia este neschimbabila? S-a ajuns la formula corecta de….daca se poate??
Trebuie sa sparga buba odata si odata….. numai mizerii se fac la aceste examene…..
Pana se sparge buba, mor oameni, pentru ca, in sanatate, incompetența chiar ucide!.
Nu stiu cât va suferi doamna sau domnisoara care a depus contestatia, nici doamna sau domnisoara care trebuie sa ia acest examen sa pulseze, nici domnul doctor care se vede incolțit de un posibil atac, nici comisia care este sau nu prezenta, dar cert este ca nici eu, nici altul ca mine sau ca tine cititorule, care contribui de peste 20 de ani la stat cu bani pentru domeniul sanatatii………….sa astept cand o fi cazul, ca vreo doamna asistenta sefa sau nu, sa flambeze eprubeta pentru vreo proba de recoltare analize medicale. Sau poate trebuie sa apelam la vraci si babe sa descânte boala, convingând-o să părăsească trupul pacientului.
Rusine…bataie de joc si nu se ia nici o masura..cum sa dai un subiect care nu e in bibliografie si sa stai pe ganduri..oare cand se va schimba ceva in tara asta? In mod clar concursul a fost cu dedicatie…daca as fi fost candidata i as fi dat in judecata.