Astăzi a avut loc pronunțarea în procesul intentat de Laurențiu Dulamă, consilier județean și fost vicepreședinte al instituției, împotriva ordinului dat de prefectul județului ( nr. 119/25.04.2019) de încetare a mandatului de consilier județean. În primă instanță fostul vicepreședinte câștigase anularea referatului și a ordinului de prefect, anularea referatului și a hotărârii prin care îi înceta mandatul emise de CJ. Evident că instanța a decis să oblige Consiliul Județean să-l repună în situația anterioară emiterii actelor administrative, respectiv în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea judecătorii au hotărât să oblige Consiliul Județean la plata tuturor indemnizațiilor lunare pierdute.
Curtea de Apel Bacău a judecat recursul și a stabilit să mențină hotărârile primei instanțe, în schimb a tăiat prevederile privind daunele morale plătite de Consiliul Județean ( nu și ale Prefecturii) și cheltuielile de judecată.
Pe cale de consecință, după ce documentele vor ajunge la Prefectură și la Consiliul Județean Neamț, sentința va trebui pusă în aplicare de îndată. Va fi interesant de văzut tertipul prin va fi întârziată aplicarea hotărârii judecătorești, care practic trimite acasă pe cel care i-a luat locul în Consiliul Județean și îl obligă pe noul vicepreședinte Adrian Diaconu să elibereze funcția.
Ce rămâne valabil din prima sentință: ”Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ.
Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015, precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant.
Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes.
Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv.”
Un comentariu
Cine își da demisia de onoare acum