La Spitalul Orășenesc Bicaz 21 de bolnavi, din 25 internați, au solicitat să voteze. Pentru aceștia s-a adus urna mobilă de la Secția de votare nr. 124 din Dodeni.
”La ora 11 au venit cu urna mobilă de la secția de votare 142 și cei 21 de pacienți care au făcut cerere, au votat. Personalul medical nu votează în spital, pentru că timpul de lucru le permite să ajungă acasă și să voteze la secțiile unde sunt arondați, ca domiciliu”, a declarat dr. Pușa Crețu, directorul medical al spitalului din Bicaz.
Dr. Florin Ionuț Apostoae, managerul Spitalului Orășenesc Târgu Neamț este de gardă astăzi, 26 mai. A votat de dimineață, la prima oră, pentru ca ”parlamentarii care vor reprezenta România în Parlamentul European să reprezinte cu adevărat interesele României, nu să facă declarații împotriva țării noastre și a poporului român, ca-n ultimii ani, ceea ce este un lucru foarte urât. Ca medic și ca manager de spital, îmi doresc să continue politica salarială și de investiții în sănătate din ultimii ani”. Pacienții din spital urmau să voteze după ora 14.
Niciun votant la Spitalul Roman. Urnă mobilă pentru 90 de bolnavi de la Bisericani
O situație inedită s-a înregistrat la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Niciunul din cei 586 de pacienți internați aici nu și-a exprimat dorința de a vota. ”Nu a cerut nimeni urna mobilă dintre cei 586 de pacienți internați. Solicitările trebuiau făcute până sâmbătă, 25 mai, cererile se depuneau în aceeași zi, între orele 18 și 20”, a declarat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al spitalului romașcan.
La Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, până ieri au completat cereri 90 dintre bolnavii internați. Urna mobilă a venit, pentru acești pacienți, în jurul orei 16, după cum a precizat Maria Anton, managerul spitalului.
(C.I.)