Cei mai mulți candidați pentru gradațiile de merit sunt secretarele de școli. La concursul din acest an sunt 14 secretare care și-au depus dosarele, pentru cele 7 gradații. O singură candidatură a fost respinsă, cea a secretarei Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Pângărați, pentru neîndeplinirea criteriilor. Celelalte 13 secretare rămân în concurs după ce consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamț le-a evaluat activitatea din ultimii cinci ani, conform documentelor din dosare. Cel mai mare punctaj – 125.75 – l-a obținut secretara de la Colegiul Național „Roman Vodă”, în vreme ce secretara Școlii Gimnaziale „Constantin Virgil Gheorghiu” Războieni are cel mai mic punctaj, de 73.25, dar și cea mai mare diferență față de autoevaluare (123.25 puncte). Secretara de la Războieni și colega ei de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț sunt și cele mai tinere dintre candidate, cu 7 ani vechime. La polul opus, secretara Colegiului Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț este „decanul” de vârstă, cu 30 de ani vechime, față de colega ei, cu 21 ani vechime, ambele primind punctaje de calificare. Pe lângă atribuțiile aferente postului de secretar și rezultatele controalelor făcute de Curtea de Conturi, primărie, inspectorat școlar, etc, sunt bine punctate inovația profesională și participarea la proiecte, examene, olimpiade, partea de secretariat.
Concurență este și în rândul administratorilor financiari, fiind 6 candidați pe 3 gradații. Cea mai tânără candidată este economista Școlii Gimnaziale „Nicu Albu” Piatra Neamț, cu 5 ani vechime, dar care a obținut al doilea punctaj (111.75). Cât privește funcțiile de conducere, cele două gradații scoase la concurs sunt adjudecate de prof. Luminița Emilia Boloca, directoarea Școlii Gimnaziale „Calistrat Hogaș” Roman, cu 115 puncte și de prof. Laurențiu Ioan Pavel, directorul Clubului Sportiv Școlar Târgu Neamț, cu 101 puncte.
De mâine, 8 iulie și până pe 12 iulie 2019 pot fi depuse contestațiile la punctajele obținute. Sunt 106 candidați în total, care au obținut minim 70 de puncte necesare, pe 105 gradații de merit pentru personalul didactic și 26 pentru didactic auxiliar.
După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi date publicității în perioada 22-24 iulie, urmând ca până la finele acestei luni să fie validate de minister. Gradația de merit asigură un venit în plus de 25% din salariul de bază, pe o perioadă de 5 ani.
(C.I.)
Un comentariu
Si astea pentru ce iau bani in plus de la buget? Au facut mai multe decat li s-a cerut prin fisa postului?Bugetari calare pe banii nostri.