Aflat la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Neamț în perioada în care comisarul șef Paul Tablan se află în concediu de odihnă, comisarul șef Victor Vlad a prins ”seismul” din sistem, iscat după cazul Caracal. Și a prins și începuturile proaspătului ministru al Afacerilor Interne, care este plin de initiative. Unele, aparent, utile, cel puțin prin prisma cauzelor care au generat ”cazul” Alexandra – bunăoară verificarea celor care fac transport de persoane ”la ocazie”. Dar și mai mult decât atât.
„Am cerut fiecărui inspector-şef de poliţie ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activităţii inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central“, a declarant Mihai Fifor.
Iar săptămâna se încheie mâine, pentru că declarația a fost făcută într-o videoconferință cu toți șefii structurilor județene, care a avut loc luni, 5 august. Inițial, comisarul Victor Vlad n-a înțeles ideea, pentru că ne-a transmis, prin purtătorul de cuvânt, că n-a primit ”nicio solicitare în acest sens”.
Ulterior, s-a lămurit și, drept consecință și declarația agentului Georgiana Moșu s-a modificat: ”Dl. comisar șef Victor Vlad, care se află la comandă, va face acest raport, care însumează activitatea IPJ Neamț din primele 6 luni ale anului în curs”.
Deducem că va fi un raport care va aduna, practic, bilanțul structurilor din componența Poliției Neamț. Capitolul ”probleme” ar fi interesant de analizat, dar nu există niciun semnal că aceste rapoarte vor fi publice, astfel încât să se poată face analize și comparații între zonele țării. Oricum, scopul final pare a fi siguranța cetățeanului, în general, și a elevului, în special.
“Am fixat, de asemenea, obiective precise pentru structurile MAI în legătură cu începerea anului şcolar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranţă, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliţiei Române”, a adîugat ministrul Fifor.
Dacă domnul ministru al Afacerilor Interne va găsi soluții pentru primăriile care țin microbuzele școlare în garaj pentru că n-au bani de combustibil sau n-au cum să angajeze șoferi, și va rezolva și problema liceenilor navetiști care locuiesc în sate pe unde nu trece autobuzul, va putea vorbi despre ”siguranța” fiecărui elev. Dar până acolo, se pare că are de analizat niște rapoarte despre activitatea polițiștilor. Unii dintre ei, fără niciun fel de activitate, dar cu merite absolute!
C.M.
2 comentarii
SA TREACA IN RAPORT SI CATI INTERLOPI SI EVAZIONISTI FISCALI APARA (…) SI (…), CARE FURA MILIOANE D EEURO DIN BUGETUL JUDETULUI!!!
ai sictir si minti