Povestea dintre activitatea de silvicultură și activitatea de apicultură se împletește în jurul a peste 50 de ani, iar recunoștința noastră pentru albine, în tot acest timp, a constat în sprijinirea profesiunii de apicultor și în inițierea oamenilor pasionați de cunoașterea acestei meserii de aur. La acest moment, Direcția Silvică Neamț are un efectiv de 300 de familii de albine, împărțite în două ferme apicole, coordonate de apicultori bine pregătiți și experimentați din tată-n fiu. Această preocupare, de transmitere spre viitor a tradiției meseriei de apicultor, s-a păstrat de-lungul timpului ajutați și de complexitatea zonei, dat fiind îmbinarea perfectă între tradiție, istorie și religie.
Pe noi, Ținutul Neamțului ne-a ajutat să amplasăm stupinele în zone ecologice, ferite de poluare, la limita dintre Carpații Orientali și Podișul Moldovei. Diversitatea reliefului, zonele împădurite, cu aer ozonat și curat, pajiștile cu multitudinea de flori, câmpiile îmbrăcate în mantii multicolore, ne oferă o bază meliferă bogată, de unde putem să recoltăm ceea ce multă lume caută: miere naturală de calitate superioară.
Da, noi răspundem la această întrebare și ne asumăm răspunsul, pe lângă cumpărătorii care au lăudat calitatea produselor noastre avem si analizele de calitate efectuate la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Apicolă București (analize pe care le punem la dispoziție cu mândrie).
Ca să nu dezamăgim gusturile rafinate ale cumpărătorilor, în fiecare an ne străduim să producem o gamă variată de sortimente, astfel că, din cămara Direcției Silvice Neamț, se poate degusta miere de salcâm, tei, floarea soarelui, rapiță și polifloră.
Mierea de salcâm este cea mai cunoscută, datorită gustului unic foarte plăcut, conținând un puternic amestec de minerale, enzime și vitamine esențiale pentru o viață lungă și sănătoasă, recomandată pentru tratarea mai multor afecțiuni, dintre care cele mai cunoscute fiind de calmare a tusei. Este antiseptică și este folosită în tratamentul asteniei și a nevrozelor.
Pentru calmarea stărilor nervoase recomandăm mierea de tei, care este un excelent remediu împotriva stresului, insomniilor și stărilor de oboseală.
Elevii și studenții, pentru întărirea memoriei și dezvoltarea intelectului, vor putea consuma miere de floarea soarelui, datorită conținutului unic de lecitină pură.
Mierea de rapiță are proprietăți terapeutice, care pot îmbunătăți tratarea afecțiunilor rinichilor,reducerea colesterolului, ajută în tratarea osteoporozei datorită conținutului ridicat în enzima Q3.
Din pajiștile de munte bogate cu flori, recoltăm mierea polifloră cu un gust intens, foarte dulce și parfumat, care conține principiile active ale mai multor plante. De aceea este mai bogată în vitamine și săruri minerale și mult mai aromată decât mierea monofloră. Conține vitamine din complexul B, vitamina C și K, acizi organici și hormoni, bor, fier, calciu, potasiu și fosfor, glucoză și fructoză.
Mierea este ambalată conform Normelor HACCP, în borcane de sticlă sau vrac, în recipiente de capacități mai mari. Ambalarea este efectuată în diferite cantități: plicuri de 12 g, caserole de 20 g, borcane de sticlă la 275g, 400 g și 980 g, găleți de plastic la 3,5 kg, 5 kg și 7 kg, iar cu design special avem nuci în miere polifloră și fagure în miere polifloră, la 390 g, precum și miere de tei în borca de sticlă tip Ursuleț.
Direcția Silvică Neamț participă cu succes și la Târgul de Crăciun, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, unde mierea noastră se metamorfozează în bucuria cadourilor, aducând cel mai dulce zâmbet.
Cămara cu miere este deschisă pentru degustări și vânzare la sediul Ocolului Silvic Gîrcina, din str. Cetatea Neamțului, nr. 198, de luni până joi, în intervalul orar 8:00-16:30, iar vineri între 8:00-14:00.
Pentru a vă putea bucura în cel mai scurt timp de beneficiile acestui medicament natural, am distribuit mierea noastră în mai multe puncte comerciale din zonă.
Pentru a ne cunoaște mai bine, livrăm gratuit, la domiciliu, pe raza orașului Piatra Neamț pentru cantități mai mari de 5 kg, iar pentru comenzi de peste 10 kg, putem asigura transport pe toată raza județului.
Comenzile telefonice se pot efectua la numărul de telefon: 0233 211 696 și 0744 614 275 – ing. Roxana Roșu, precum și la numărul 0748 277 742 – ing. Răzvan Racariu.
Un comentariu
Profesionisti și produse de calitate/BIO,la standarde internaționale,oferite cu multa dragoste ,sincere felicitări!