Binele și generozitatea sunt valori îmbrățișate de echipa Colegiului Tehnic Ion Creangă Târgu Neamț și exemplificate prin tot felul de acțiuni și comportamente care pot fi la rândul lor valorificate de elevii școlii sau de orice om care simte că poate să-și traducă faptele prin gesturi de generozitate.
Sărbătorile de iarnă sunt pentru cadrele didactice de la CTIC un prilej de a aduce bucurie celor mai puțin norocoși ca un sentiment de împlinire și ca o măsură de siguranță pentru relațiile sociale. Acest spectacol se adaugă la oferta vastă de activități extrașcolare desfășurate de la începutul acestui an școlar, el constituindu-se într-un extraordinar exercițiu de generozitate. Exemplul oferit de această școală este extrem de important, concomitent cu minunatul program de obiceiuri și tradiții de sărbători. Așadar dacă iarna nu mai este numai anotimpul zăpezii și al frigului, pentru Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” anotimpul devine unul al bucuriilor prilejuite de datini si obiceiuri legate de sărbatorirea Nașterii Domnului. Spectacolului poleit cu bunătate i se alătură Formația muzical-instrumentală Admis, de la Colegiul Național ,,Petru Rareș” din Piatra Neamț care vor încânta auditoriul printr-o serie de melodii.
Spectacolul ”Din suflet pentru Moș Crăciun” împlinește anul acesta trei ediții iar o echipă de cadre didactice inimoase s-a gândit să încânte pe cei cu sufletele deschise sacrului și fanteziei cu surprize artistice pe care le vor scoate din sacul Colegiului Tehnic ,,Ion Creangă” înșiși maeștrii de ceremonii educative și manageriale. Aceștia și-au luat în serios rolul de actori în speranța că vor îndrepta cât mai mulți pași spre Casa Culturii ,,Ion Creangă” din Tg. Neamț și vor sensibiliza pe toți cei voitori de bine. Manifestarea artistică aduce în scenă o familie pentru care venirea Crăciunului reprezintă unul din cele mai așteptate momente ale anului și un motiv de bucurie, cei dragi adunându-se în jurul bradului, servind obișnuitul ceai de scortișoară și ascultând urările colindătorilor. Printr-un gest dramatic timid, elevii școlii, convinși de dragostea neabătută a bătrânului cu barbă albă ca veacurile, vor încerca parcă pentru a 2019 – oară să-l salveze pe moșul cel din strămoșești copilării.
Spectacolul reunește peste 300 de elevi și 70 de cadre didactice de la Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” ale căror inimi bat în același ritm, un ritm în care se reunesc iubirea de tradiție și dragostea de semeni. (M.N.)