Personalul insuficient, pe de o parte, și lipsa de comunicare între conducerea spitalului și medici, pe de altă parte, creează probleme în activitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Compartimentul de Oftalomologie a rămas, anul acesta, din patru, în doar doi medici. Dr. Silvia Sălăvăstru este de jumătate de an în concediu de creștere a copilului și acum dr. Alexandra Motaș a intrat în concediu prenatal. Cum medicii din spital acordă consultații și în policlinică, activitatea în ambulatoriu a început cu sincope săptămâna trecută, prima de program pentru pacienți din acest an. În data de 7 ianuarie, dr. Denisa Căileanu, șefa compartimentului Oftalmologie din spital, a propus ca în policlinică să acorde consultații cele două doctorițe care nu sunt în activitate. Prin aceeași adresă, a solicitat conducerii spitalului să fie lăsată să consulte pacienții din policlinică tot în spital. Așa că vineri și luni nu a fost medic în policlinică. Iar, discuțiile pentru reorganizarea programului din policlinică s-au concretizat luni, 13 ianuarie, când conducerea spitalului i-a transmis doctoriței Denisa Căileanu răspunsul: „Programul propus de dumneavoastră nu poate fi acceptat de către conducerea unității, având în vedere că acesta include medici care nu îl pot realiza din motive obiective: doamna Silvia Sălăvăstru, medic specialist oftalmologie, are contractul individual de muncă suspendat în perioada 20 iunie 2019 – 15 februarie 2021, iar doamna Motaș Alexandra, medic specialist oftalmologie, beneficiază de reducerea programului de muncă cu 25%, acordată pentru motive de sănătate (sarcină cu risc), urmând ca în luna ianuarie 2020 să intre în concediu prenatal”, se arată în adresa de luni, 13 ianuarie 2020.
Conducerea spitalului își mai argumentează refuzul cu un paragraf dintr-un normativ care reglementează activitatea medicilor în sistem integrat. Spre final, i se reproșează medicului șef că întârzierea comunicării programului din ambulatoriu către Casa de Sănătate Neamț poate avea repercusiuni financiare. Și că atitudinea nu este tocmai benefică pacientului și nici spitalului.
Acum, odată ce conducerea spitalului a tranșat aceste aspecte, situația a revenit la normal: „Discuțiile privind rotația medicilor în cabinetul Oftalmologie din policlinică s-au încheiat. Programul nu se modifică, sunt tot doi medici care asigură câte o zi de consultații, alternativ, o zi dr. Denisa Căileanu și o zi dr. Octavian Motaș”, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului județean. Pacienții care n-au putut fi consultați au fost reprogramați pentru astăzi, iar programul, la cabinet, rămâne tot între orele 7-14. (C.I.)
Un comentariu
Bine că sunt 10 panarame de asistente /pacient și alte sute in birouri ,1500 de salariați ,din care medici cel mai puțin procent,halal organigrama!