Pe lângă faptul că sătenii din Girov cărora li s-a luat din teren pentru amenajarea drumului nu recunosc că ar fi semnat acte de donație, Depozitul ecologic de la Girov intră în atenția publică și cu alte probleme. Irinel Petrariu, în calitatea lui de locuitor al comunei, nu de candidat la primărie, a depus astăzi, 14 februarie, o solicitare la Garda de Mediu Neamț, prin care cere verificarea ”condițiilor de selectare și depozitare a gunoiului, conform proiectului și condițiilor de autorizare”.
”În baza acestei sesizări pe care am întocmit-o, vă rog să-mi comunicați dacă Depozitul de gunoi funcționează conform descrierii din proiect, mai concret, dacă se aduce doar gunoi NEPERICULOS. Din informațiile pe care le-am cules de la fața locului se observă că se depozitează și deșeuri PERICULOASE”, a scris Irinel Petrariu în sesizare.
Din câte știe el, depozitul ar trebui să conțină doar deșeuri care se descompun în timp: ”Depozitul ecologic e plin de plastic și de anvelope, care nu sunt deloc ecologice. Nu mai spun de pungi, cutii, deșeuri medicale. Eu știu că trebuia depozitat doar ceea ce se poate transforma în compost. Dacă eu greșesc, Garda de Mediu îmi va spune asta, dacă nu greșesc, cetățenii din Girov vor cere sistarea activității până la intrarea în nomalitate sau chiar închiderea depozitului. Însă diferența dintre sensul cuvântului ”ecologic” și ceea ce este la fața locului, este foarte mare”.
Irinel Petrariu susține că, dacă tot s-au trezit cu atâtea deșeuri periculoase pe cap, cetățenii din Girov ar trebui să nu plătească gunoiul deloc.
C.M.
2 comentarii
Da, fiind candidat la primărie vrea și el să demonstreze că face ceva pt săteni. Dacă va reuși să ieftinească sau chiar să nu se mai plătească deloc gunoiul de giroveni, sigur va fi ales. Lăsați-i pe cei care administrează rampa să-și facă treabă, pt că dacă se va închide aceasta, se va duce gunoiul cine știe prin ce oraș și să vedeți atunci preț.
Domnul nu vrea decât campanie electorală,pe depozit ajung deșeurile ce le scoate cetățeanul la poarta.
Operatorul depozitului nu are încheiate contracte de depozitare cu generatori de deșeuri periculoase.
Dacă ajung anvelope pe depozit se dau deoparte si se elimina la un colector autorizat,daca ajung seringi sint aruncate de cetățean in gunoiul menajer nu inseamna ca este periculos (poate fi de la suspensie)
Compostul se face prin sortare ,implică costuri mai mari decat depozitarea directă .Cum sa scazi pretul cu costuri mai mari?
Domnilor politicieni, căutați alte subiecte pentru campania electorală, de gunoaie se ocupa specialiști, nu toți,,luminați”,care au văzut o pungă de gunoi si incep propaganda.