Pietreanul care a învins coronavirusul: ”Panica nu este nejustificată, sunt multe cazuri grave”

pietricica turism

Ciprian Vasile Nechita este unul dintre pietrenii duși la Iași, după ce testarea a ieșit pozitivă pentru Covid 19. S-a simțit rău, dar acum testul a ieșit negativ, l-a repetat și dacă iese negativ și al doilea va fi externat.

 • Vă rămâne de rezolvat problema cu dosarul penal care vi s-a întocmit pentru că ați fi ascuns participarea la Campionatul național de dans sportiv.
 • Am fost acuzat pe nedrept pentru că nu am ascuns nimic, nu am fost întrebat de concurs la completarea fișei și nici prin cap nu mi-a trecut să spun eu ceva despre asta, eu venind la UPU după un leșin. Atunci când am fost întrebat dacă am fost la concursul de dans, exact când ieșeam din UPU, am răspuns că am fost, deci nu am mințit cu nimic sau să ascund ceva. De la concursul de dans trecuseră 14 zile, dar nici nu mă gândisem la asta. Probabil se va rezolva dosarul penal, pentru că nu există un articol pe care să-l fi încălcat, nu am fost în izolare, nu am părăsit izolarea, nu am ascuns că aș fi avut contacte cu persoane infectate, de fapt nici acum nu știu de unde am luat, concursul de dans a fost varianta oficială, dar la cât am stat eu la concursul de dans era imposibil să iau de acolo, plus că nu am intrat în contact cu nimeni, nu am fost nici măcar în tribune, nici nu aveam bilet, am filmat 10 minute de lângă aparatul de lumini, în rest am stat pe hol cu băiatul.
 • Poate doar ați dat noroc cu cineva și ați dus mâna la ochi sau la nas fără să vă dați seama.
 • Acolo au fost 1500 de oameni, care au stat de dimineață până seara, și nu au mai fost alte cazuri. În ultima perioadă fusesem doar la birou și acasă, fără contacte cu prea multe persoane. Eu bănuiesc că am luat de la un supermarket, unde am fost luni și am pus mâna pe căruț. Sau poate de la o persoană asimptomatică.
 • Important este că sunteți bine, v-am văzut la televizor și arătați exact ca un om sănătos deplin.
 • Sunt sănătos deplin acum. Am fost mai rău, dar pe zi ce a trecut, mi-am revenit complet. Aștept doar rezultatul la al doilea test și dacă e tot negativ, o să mă externeze.
 • Există o teorie conform căreia, înainte de manifestarea propriu-zisă a bolii, oamenii au probleme cu gustul și cu mirosul. Se spune că ar fi primul semn.
 • Eu nu am avut aceste simptome, dar sunt persoane aici la Iași la care așa s-a manifestat infecția. Eu nu am avut decât febră. Și am căzut. Era sâmbătă dimineață la ora 08.00, mă pregăteam sa merg la cumpărături și mi s-a făcut negru în fața ochilor, pe hol. Și deodată am leșinat. A aruncat Roxana apă pe mine și mi-am revenit oarecum. Și a sunat instant la 112.
 • Mă interesează cum e boala, se spune că este gravă senzația de sufocare.
 • Eu nu am avut senzație de sufocare, nu am avut probleme cu respirația, dar sunt pacienți aici care au așa ceva. Pur și simplu nu pot respira și au nevoie de oxigen.
 • Am înțeles că fiul dumneavoastră și soția au ieșit negativ la test. Apropo de felul în care se transmite virusul și care se pare că depinde foarte mult de organișmul fiecăruia.
 • Da, este ciudat că la Iași sunt foarte puține cupluri internate, de fapt a fost doar o familie, în rest familiile celorlalți au fost negative, deși au dormit în același pat cu soțiile. Nici cadrele medicale nu-și explică. Probabil e diferență de imunitate.
 • Este insuficient studiat virusul și panica e maximă.
 • Panica nu este nejustificată. Sunt multe cazuri grave, sunt și multe ușoare. Chiar și tineri de 19 ani avem aici cu probleme. Este unul în stare foarte gravă, dar avea o boală anterior, i se fac transfuzii de sânge. Iar medicii spun că sunt foarte periculoase pneumoniile vechi tratate necorespunzător, care deși nu făceau probleme pacienților în mod normal, când atacă virusul creează mari probleme respiratorii. Dar este foarte bine pentru mentalul colectiv să fie și învingători în lupta cu coronavirusul. Iar eu mă simt printre învingători.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.