Societatea Rossal zona 3 Târgu Neamţ a informat toate primăriile din zona sa, şi prin intermediul nostru şi utilizatirii săi, următoarele:
Având în vedere Informarea emisă de către Ministerul Mediului referitoare la gestionarea deşeurilor pe perioada stării de urgenţă – document transmis nouă de către ADI ECONEAMŢ – Rossal a decis adoptarea urgentă a următoarelor măsuri:
- Preluarea deşeurilor reciclabile doar din saci legaţi la gură, având indicată clar de către generator data închiderii sacului;
- Modificarea frecvenţei de colectare a deşeurilor reciclabile la 1 dată pe lună (la nivel de gospodării individuale, doar în mediul rural).
„Datorită faptului că a fost întrerupt transportul public de persoane, am luat decizia să cazăm angajaţii Rossal în oraşul Târgu Neamţ. Angajaţi care locuiesc în zona limitrofă. Mulţumesc pe această cale domnului primar şi doamnei director de la Liceul Ştefan cel Mare, care ne-au asigurat cazarea acestui personal”, ne informează Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu Neamţ.
Detalii privind data colectării deşeurilor reciclabile la nivelul fiecărei primării vor fi stabilite de comun acord. Rossal SRL va publica toate informaţiile de interes public pe site-ul www.rossalroman.ro şi pe pagina proprie de Facebook SC Rossal SRL.
Informare Ministerul Mediului:
În conformitate cu informarea transmisă de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, deşeurile generate de persoane aflate în supraveghere în centrele de carantină din ţară, sunt considerate deşeuri periculoase şi vor fi gestionate conform Ordinului MS nr. 1226 din 2012. Deşeurile infecţioase vor fi preluate şi transportate de către operatori economici autorizaţi şi eliminate prin incinerare.
În ceea ce priveşte deşeurile menajere de la populaţia aflată la domiciliu, acestea vor fi preluate în continuare conform modului de colectare uzual, cu luarea tuturor măsurilor de protecţie a sănătăţii personalului. Mai mult ca niciodată se impune colectarea separată a fracţiei reciclabile şi neamestecarea deşeurilor. Astfel deşeurile reciclabile uscate se vor stoca o perioadă cât mai mare de timp la locul de generare (se estimează că virusul rezistă pe hârtie până la 24 de ore iar pe metal şi plastic între 3-9 zile). Aceste deşeuri ar trebui puse în saci care sunt legaţi la gură, iar cetăţenii să indice data la care au închis sacii.
„Rossal îşi respectă în continuare graficul de ridicare a deşeurilor reziuduale săptămânal în mediul rural, săptămânal la case în Târgu Neamţ, şi de şase ori pe săptămână la platformele amplasate în oraş. În vederea prevenirii răspândirii unui eventual virus Rossal Târgu Neamţ a format echipe de câte trei angajaţi (şoferi plus trei salubrizori), care vin şi se echipează separat fără a se întâlni echipele între ele. Asigurăm în acelaşi timp echipament de protecţie, mănuşi şi măşti, materiale dezinfectante. Am mărit frecvenţa de spălat autogunoierele, care sunt dezinfectate zilnic la terminarea programului de lucru. Facem apel şi la cetăţeni să înţeleagă că, printr-un mod civilizat de depunere a deşeurilor contribuim împreună la a scurta cât mai repede perioada de criză”, ne mai declară Mihail Florea. (C.T. STURZU)