Din cele 31 de rezultate pozitive venite astăzi, 11 aprilie, în județul Neamț, sunt confirmate câteva cadre medicale și mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. „Au venit mai multe rezultate pozitive astăzi, sunt 3 cadre medicale din secția ATI, dar nu medici. Mai sunt rezultate pozitive pentru 20 de pacienți, internați ca suspecți. În acest moment, în ATI sunt 4 pacienți grav, în rest sunt internați pacienți cu forme ușoare și medii”, a declarat dr. Daniela Marcoci, managerul spitalului județean. Secția ATI devine a doua secție focar, în câteva zile, după centrul de dializă, unde sunt cel puțin 3 cadre medicale confirmate și unde pe 9 aprilie a decedat un bărbat de 84 de ani (cazul 9 din județ). În aceste ultime două focare trebuie făcută o anchetă epidemiologică aprofundată, potrivit regulilor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică. Numărul cadrelor medicale confirmate infectate cu noul virus ajunge la 37 în spitalul județean COVID, iar 31 erau, ieri, în izolare la domicilii.
În același timp, există câteva zeci de rezultate negative pentru cadrele medicale din spital, dar și pentru pacienți. Noua conducere a spitalului a cerut rapid o evidență clară a situației, pentru a nu se ajunge la depășirea capacității de internare: „La Piatra Neamț, tot spitalul este spital COVID. A fost în discuție cifra de 30 de pacienți care să fie transferați la Iași, pentru că vin foarte greu rezultatele la teste și atunci sunt pacienți pe care așteptăm să-i externăm, dar neavând rezultatele la 2 teste consecutive negative, nu putem să-i externăm. Deci, problema este tot de primire a rezultatelor la teste, chiar dacă acum vin un pic mai repede de la București. Am dat în lucru să mi se facă un tablou de bord privind toți pacienții pozitivi și cu numărul de teste pe care-l avem până acum la ei. Chiar îmi doresc să știu acest lucru, fiindcă vreau să-mi degrevez spitalul de oamenii care nu mai au simptome și nu mai au de ce sta în spital, inclusiv personal medical”, a precizat dr. Daniela Marcoci.
Din Neamț au fost trimise aproape 300 de probe doar la centrul privat din Capitală. Dintre acestea, multe au fost probele prelevate de la personalul medical din spital și sunt câteva zeci negative: „Am testat destul de mult personal medical din spitalul județean. Avem și multe rezultate negative”, a declarat Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț.
(C.I.)
3 comentarii
Mda, şi înainte de ieşirea din izolare nu s-a mai făcut nici un test, deşi cazurile negative erau simptomatice…
Iar codul de prioritate pentru personalul medical a fost unul inferior….
De ce nici după o săptămână de la primirea aparatului PCR de către spitalul județean Neamț… Nu se testeaza local??? Pe data de 3 aprilie s a primit aparatul PCR.. Pana la primirea aparatului… Personalul din laborator trebuia deja instruit și începerea testării în cadrul spitalului trebuia începută imediat.. Este 11 aprilie.. Și se testeaza la București?? Cum se poate asta?!!
Buna oameni dragi , așa aș comenta dar încerc sa mă abtin , la noi nimic nu este normal. Nu are rost sa mă mai enervez tot acolo ajung. O zi bună!!! Su multa sanatate !!!