Probleme în aprovizionarea cu echipament de protecție au fost la un pas să provoace o criză la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Conducerea spitalului a aflat vineri, 17 aprilie, că în magazie nu mai erau decât combinezoane de unică folosință. Cum lipsa combinezoanelor impermeabile nu se putea rezolva în timp util, dr. Daniela Marcoci a apelat la colegii ei de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Ajutorul a venit imediat, iar aseară 2.000 de combinezoane au ajuns de la Suceava la Piatra Neamț. „Eu ieri m-am trezit cu 3.000 de combinezoane de unică folosință în magazia spitalului, care nu erau din cele impermeabile. Nu puteam să-mi trimit oamenii în fața COVID-ului echipați necorespunzător. N-am avut timp să verific de ce Achiziția n-a făcut aprovizionare corespunzătoare, dar o să verific. Așa că m-am consultat cu dr. Raed Arafat și am apelat la generalul Ioan Oprea și la colonelul medic Daniel Derioiu și i-am rugat să-mi împrumute 2.000 de combinezoane. Aseară am primit cele 2.000 de combinezoane”, a declarat dr. Daniela Marcoci. Ajutorul primit a rezolvat, punctual, situația de la spitalul județean, unde sunt tratați toți pacienții din județ infectați cu noul virus. Dar trebuie clarificat urgent cum s-a ajuns la această criză de echipament, o astfel de problemă în actualul context putând avea urmări grave. Aici este o situație în care trebuie deschisă urnent o anchetă care să arate cine a făcut comanda, dacă ea este achitată și, mai ales, cine răspunde pentru banii cheltuiți aiurea. Pe 10 aprilie, când a fost numită manager al spitalului, dr. Daniela Marcoci a spus răspicat, în prima sa declarație publică dată alături de ministrul Nelu Tătaru, că singura atitudine câștigătoare este respectarea regulilor de toată echipa spitalului.
(C.I.)
4 comentarii
Asta se întâmplă datorita nepotismului cras din spitalul județean, majoritatea au fost angajați prin pile și relatii și politic, și datorita faptului ca niște nenorociți de politicieni cu 2 clase mai mult ca trenul au pus labele pe spital și au zis ca îl conduc ei “bine”. Ar trebui spitalele sa rămână sub comanda ministerului sănătății sa nu și mai bage coada amărâți ca Arsenie@comp, etc, toți politicienii au devenit peste noapte mari cunoscători, vezi cazul marelui domn Dan Constantin care pe vremea PSD tăia și spânzura prin spital_ai rămas mare și tare ba ca pe vremea comuniștilor când erai mahar la CM al UTC NEAMȚ!
Cand e vorba de sanatatea oamenilor ,spitalele trebuie conduse de oameni capabili, bine pregătiți, .In sanatate
nu avem nevoie de politică .Cand o sa se inteleaga .
Suntem resedinta de judet si in policlinica ai doar un cabinet de Cardiologie.. si ala neechipat. Nu Mai zic de doctorii si asistentele care au in comportment care lasa de dorit.. daca spui ca vrei o ecografie, iti da cartea de vizita de la cabinetul ei.. Rusine…
Jean are dreptate, dar mai e ceva:si domnii si doamnele doctor ar trebui sa vrea sa fie condusi cum trebuie!Deocamdata, sunt plini de figuri , sfideaza orice regula de disciplina si de bun-simt , crezandu-se ne neinlocuit.Sigur, sunt si exceptii, oameni devotati care isi fac meseriacu seriozitate, dar cred ca nu reprezinta mai mult de 10-15% din personal…