La inițiativa lui Loredan Popa, campionul mondial care lucrează în Poliția Neamț, despre care Mesagerul de Neamț a scris aici pe 14 august, în ziua în care debutează Water Fest la Ceahlău, va începe o aventură, cu 10 canoe pe Bistrița, un fel de drumul al plutașilor în varianta modernă – Wild Canoeing Tour.
Inițiatorul voluntar Loredan Popa este membru al Asociației Plai Verde, o asociație care pledează pentru un mediu curat. Wild Canoeing Tour, este primul proiect în acest sens și are la baza cunoașterea râurilor, a faunei și a biosferei. Proiectul ”Pe apele României vâslind de la munte către mare”, în colaborare cu Green Ties și Asociația Ivan Patzaichin Mila 23”, implică participarea a 20 de persoane care, timp de 9 zile, vor vâsli între 20 și 60 km pe zi. În zona microcentralelor, vor fi folosite o mașină și un microbuz pentru deplasarea participanților. Activitatea include camping, ski pe apă, jocuri distractive, muzica, dans, plajă și o seară pescărească la Sulina sau la Sfântu Gheorghe împreună cu Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984. Oricine dorește să participe la acțiune poate afla detalii de pe pagina de Facebook a Asociației Plai Verde.
”Vrem sa mobilizăm cetățenii orașului Piatra-Neamț si nu numai, ci și pe toți pe care îi vom cunoaște de-a lungul expediției, să se apropie de frumusețea naturii, să o respecte și să se bucure de ea”, ne-a declarat Loredan Popa. ”Vrem să încurajăm familiile să petreacă timp, cât mai mult, în armonie cu natura, să facă mișcare și să înțeleagă importanța apelor României. Ne inspirăm foarte mult din proiectul domnului profesor Ivan Patzaichin, proiect care se numește Rowmania. De altfel, Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23 este aproape de noi și participă la acest proiect. Totodată, cel mai important lucru este încurajarea pe care am primit-o de la compania COMES SA, care finanțează o parte semnificativă a cheltuielilor.
Clubul Municipal Ceahlăul Piatra-Neamț este un alt susținător al proiectului Wild Canoeing Tour”.
C.M.
2 comentarii
Din pacate, daca nu se face curatenie in prealabil, vor fi obligati sa petreaca timp in armonie cu gunoaiele aduse de ape. Va invit sa faceti o plimbare pe digul de la Batca pentru a vedea cam prin ce vor naviga aceste canoe.
Din fericire pentru ei, pe vremea plutasilor nu existau PET-uri.
Well done,Loredan Popa,poate asa promovam si noi sportul pe apa si poate vom mai avea campioni si noi!!!