Cele mai mari si cele mai mici taxe de gambling din lume

În multe țări, jucătorii trebuie să plătească un impozit mic pe câștiguri. În timp ce tu câștigi sume mari de bani la cazino, guvernul se poate simți nedreptățit, încercați să fiți cazinoul.

În majoritatea țărilor în care jocurile de noroc sunt legale le puteți verifica ușor la cazinourile plătesc un impozit pe veniturile lor brute din jocuri (GGR), ceea ce reprezintă în parte modul în care economiile și comunitățile beneficiază de jocurile de noroc reglementate.

Fiecare țară colectează plăți GGR puțin diferit, dar, în general, este un procent din profitul net (jucătorii mizează cu câștiguri) pe care le aduce un cazinou.

Să descoperi un GGR bun sau un sistem similar este dificil pentru guverne, care doresc, evident, să beneficieze de minune de impozitul pe păcat al cazinoului, dar nu atât de mult încât descurajează noile afaceri. Acest echilibru delicat vede guvernele din diferite părți ale lumii să țină cont de ratele lor, uneori la câțiva ani.

Aici vom analiza câteva țări cu cele mai mari și mai mici cote de impozit pe jocuri de noroc.

Top țări cu cele mai mari taxe pentru jocuri de noroc

Cu toate că multe jocuri de noroc sunt considerate greșite din punct de vedere moral, nu există nicio îndoială că poate aduce mulți bani într-o țară prin intermediul impozitelor. Iată care sunt cele mai impozitate țări cu piețe de jocuri reglementate:

În topul graficului pentru 2020 se află Franța, care tocmai și-a schimbat sistemul de impozitare de la cifra de afaceri totală a jocurilor de noroc la GGR. Probabil că acest lucru lasă cazinourile într-o poziție mai bună decât vechiul sistem, deoarece nu vor plăti impozitul pe banii care sunt plătiți înapoi jucătorilor ca fiind câștiguri.

Există rate diferite în întreaga industrie, astfel că cazinourile terestre vor plăti 83,5% GGR, în timp ce cursele de cai sunt stabilite la 37,7%. Cu mai multe industrii care se transformă online, cărțile sportive sunt responsabile pentru 52,2% și operatorii de poker pentru 40,8%.

75% din GGR din Danemarca arată o udare a ochilor la prima vedere, dar uitați-vă la scrisul mic și veți vedea că spune doar dacă GGR depășește 4 milioane DKK (612.000 USD). Nu reușind să atingă asta, cazinourile terestre plătesc în schimb 45%.

Rata Australiei variază în fiecare stat în care, în unele locuri, impozitul este de până la 65% la loterie. Scade semnificativ pentru mașinile de joc cu 25% și continuă să se înmoaie până la mai puțin de 20 la sută în cursele și jocurile de masă.

În mod similar, în SUA, variațiile sunt masive în diferite state, însă aici revine jucătorului să plătească, nu cazinoul. În cazinourile terestre, care sunt mai ușor de reglementat, dar dacă joci online, este mai mult o zonă gri.

Cele mai mari rate sunt pe Rhode Island la 51%, în timp ce în DC și Colorado scade la 10%. În New Jersey și Illinois, rata este de la mediu spre mic, iar în Pennsylvania se estimează că va fi de 34 la sută.

Marea Britanie are un sistem de impozitare pe niveluri în care cazinourile plătesc un procent fix în funcție de veniturile lor. Începând cu 15% la orice până la 2.370.500 lire sterline, acest lucru crește în consecință la 20 la sută, 30 la sută, 40 la sută și 50 la sută.

Cu toate că nu l-au înscris pe grafic, țări europene precum Portugalia și Olanda solicită destul de mult în GGR.

În Portugalia cazinourile plătesc 15-30% GGR din venituri și acest lucru se aplică și pokerului. În Olanda, există 29% GGR cu o taxă de 2%.

Top țări cu cele mai mici taxe pentru jocuri de noroc

Și, în timp ce există unele țări ale căror cote de impozit te-ar putea face să plângi, există și altele atât de scăzute încât vei fi neîncrezător. Cazinourile și cărțile sportive din aceste țări abia plătesc impozite:

Rusia trebuie să fie unul dintre cele mai reci locuri pentru a trăi, dar dacă deții un cazinou este cel mai tare loc în care să fii. În prezent, proprietarii cazinourilor nu trebuie să plătească impozite pe veniturile din jocuri. La 0 la sută, nu este surprinzător, acesta este cel mai mic din lume.

Există o taxă forfetară pentru mesele de jocuri sau aparatele electronice de jocuri de noroc și același lucru este valabil pentru casele de pariuri pe fiecare dintre unitățile de vânzare cu amănuntul.

Singapore se situează pe listă, la doar 5%, cu o reducere de până la 15% la cazinourile terestre.

Deși a fost inclus pe lista țărilor cu cele mai mici impozite, a existat o oarecare abandon. În urma unei creșteri fiscale contestate anul trecut, care a înregistrat o dublă de 20 la sută la pariurile sportive, aplicația SportPesa din Kenya a scos fișa de la sediul central și operațiunile din țară.

Cu toate acestea, începând cu 25 iunie, Adunarea Națională din Kenya a convenit acum să înlăture acest controversat impozit pe cifra de afaceri de 20%.

Argentina a oferit un refugiu pentru jucătorii online până de curând cu legislația sa privind câștigurile fără impozite. Toate acestea se vor schimba cu un venit brut de 15% și o taxă de 2%.

Italia s-a transformat în ultimii ani și vizează operatorii online cu un procent sănătos de 25%.

Urmând exemplul Regatului Unit, Suedia a decis în 2017 să facă piața mai prietenoasă și să aplice impozitul la 18% pe GGR, punând onus proprietarilor de cazino. Aceasta se aplică și pariurilor sportive și jocurilor online. (ADV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.