Iarna se apropie, astfel ca nimic nu te incalzeste mai bine decat un pahar de vodka! Pot sa depuna marturie locuitorii Siberiei si ai stepelor rusesti, cu geruri mari si zapezi de poveste.
Aceasta bautura, apreciata in lumea intreaga, poate fi savurata in combinatii extrem de diverse si de bune la gust. Iata cateva retete de cocktailuri pe care le poti pregati acasa, fie pentru propria placere, fie pentru a-ti surprinde prietenii!
Screwdriver
Acest cocktail foarte racoritor este recomandat indeosebi pe timp de vara, dar e foarte bun si in sezonul rece, datorita combinatiei de alcool si vitamina C, careia greu ii poate rezista vreun virus. In plus, Screwdriver este si simplu de preparat.
Ai nevoie doar de 50 de mililitri de vodka si de 150 de mililitri de suc de portocale. Cel mai bine este ca sucul sa fie proaspat stors. Poti sa incerci un gust ceva mai complex daca adaugi si un strop de bitter. Daca nu, il poti savura in varianta clasica. Sigur va fi pe gustul tau, mai ales daca iti plac portocalele.
Moscow Mule
Numele acestui cocktail inseamna „Catarul din Moscova“. Este o combinatie neasteptata de tarie si bere, pentru care e necesar si un instrument special: o cana din cupru.
In aceasta cana, se pun 60 de mililitri de vodka si 120 de mililitri de bere de ghimbir. Se completeaza cu 15 mililitri de suc de lamaie, proaspat stors. Mai trebuie cateva cuburi de gheata si cateva felii de lamaie si poti sa savurezi cocktailul care poarta chiar numele capitalei Rusiei.
Cosmopolitan
Cosmopolitan este un cocktail celebru, pe care il vei gasi in meniurile oricarui bar care se respecta. Dar ti-l poti prepara si acasa, deoarece nu e nevoie de multe ingrediente.
Iti trebuie 50 de mililitri de vodka, 30 de mililitri de triplu sec si 30 de mililitri de suc de merisoare. Bine amestecata, combinatia se toarna intr-un pahar cu picior inalt, in care poti sa adaugi putin zahar si cateva felii de lamaie, pe margine, pentru decor.
Vodka Gimlet
Ingredientele sunt urmatoarele: 60 de mililitri de tarie ruseasca, 30 de mililitri de suc de lamaie si trei linguri de sirop de zahar. Dupa amestecarea lichidelor si a zaharului, se pot adauga, pentru decor, cateva felii de lime.
Bloody Mary
In legatura cu numele de „Mary cea insangerata“ exista mai multe legende. Una dintre ele se refera la regina Angliei, Maria I Stuart, supranumita astfel pentru ca a ars pe rug sute de catolici. Alta varianta sustine ca numele bauturii vine de la o chelnerita pe care o chema Mary si care lucra la barul in care a fost inventat cocktailul, in urma cu o suta de ani.
Pentru a face un Bloody Mary, e nevoie de 50 de mililitri de vodka din magazinul online BeiCeVrei, de o cantitate dubla de suc de rosii, precum si de 15 mililitri de suc de lamaie. In unele variante se pot adauga si 25 de mililitri de suc de cirese, pentru a-i oferi o culoare de un rosu si mai intens.
Combinatia de lichide capata gustul caracteristic doar dupa ce este completata cu urmatoarele ingrediente: cateva picaturi de sos Tabasco si de sos Worcester, un pic de piper, praf de telina sau chiar o telina verde, pentru decor, si doua felii de lamaie.
Pentru toate acestea, nu exista cantitati precise, ci fiecare le dozeaza dupa propriul gust, facand propria varianta de Bloody Mary. Pofta buna! Si nu uita sa consumi alcool in mod responsabil!