Proiectul Construire bazin didactic finanţat de Compania Naţională de Investiţii începe să prindă viaţă.
Depus de primăria Târgu Neamţ pentru finanţare la Compania Naţională de Investiţii, proiectul are o valoare de 7.299.792,64 de lei, fără TVA şi are ca termen de execuţie 10 luni.
Noul bazin de înot este adresat elevilor şi după finalizarea lucrării va fi dat în administrare unei instituţii şcolare din oraş.
„Acum suntem la faza de început a proiectului. Trasăm fundaţiile, structura efectiv, apoi de săptămâna viitoare ne apucăm de săpat. Va fi efectiv un bazin în care copiii de la şcoală vor învăţa să înoate. Cu primăria am colaborat foarte bine. După recepţie investiţia va fi preluată de primărie. Instalaţiile de încălzire vor fi pe gaz, căldura va fi în pardoseală, vor fi două vestiare pentru băieţi şi două vestiare pentru fete şi două pentru instructori. Acoperişul va fi din lemn şi clădirea va avea paravan din sticlă”, ne-a spus Bogdan Olariu, reprezentantul firmei care se ocupă de lucrare.
„S-a dat ordinul de începere pentru bazinul de înot didactic ce urmează a fi construit în spatele stadionului. Primăria are obligaţia de a realiza racordurile la utilităţi, apă, canalizare şi gaz. De luni vor începe efectiv săpăturile şi sperăm ca această investiţie să se finalizeze la termen, astfel încât copiii noştri să poată avea acces la bazinul de înot. Este o investiţie care vine în sprijinul elevilor de a învăţa să înoate, de a-şi petrece util timpul liber şi de a creşte sănătoşi. După finalizarea lucrării bazinul va fi dat în administrare ori Clubului Şcolar Sportiv, ori unei alte şcoli din oraş”, ne-a spus primarul Daniel Harpa.
Suprastructura bazinului va fi din lemn, iar infrastructura din beton armat, acoperit cu tablă ondulată. Clădirea va fi compartimentată adecvat şi va avea la parter hol, patru grupuri sanitare, şase vestiare, două zone duşuri, centrală tratare aer, staţie filtrare apă, centrală termică, staţie tratare şi pompare apă, etc. La etaj va fi hol, plajă cu zonă încălzire, depozitare material didactic, grup sanitar, bazin, etc.
C.T. STURZU
Un comentariu
1. bani risipiti.
2. mai este un bazin de inot pe Baile Oglinzi. Nu mai face fata cererilor? Este asa de aglomerat incit mai trebuie inca unul?
3. Cit va costa intretinerea anuala a acestui obiectiv? apa,incalzire,personal,reparatii,etc…din ce bani???
Vorba aia…magarului ii mai trebuie tichie de margaritar.
niste oameni fara viziune care RISIPESC resursele unei natii. Tara va fi din ce in ce mai indatorata iar romanii sclavi in tara lor datorita acestor cheltuieli nesabuite. Acest bazin de inot NU este o prioritate pentru orasul TG NEAMT