Astăzi, 11 februarie, începe proiectul inițiat de Asociația Juvenala Piatra-Neamț și destinat intervenției în sprijinul a 664 de elevi din județele Neamț și Suceava care au probleme de învățare și care provin din familii cu mijloace reduse de trai. Lansarea programului „Pedagogie experențială” se face în cadrul conferinței online de prezentare a proiectului susținută de Cătălin Nemțanu, manager de proiect și partenerii prof. Elena Preda din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț și prof. Livia Marinela Nicolae directoarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”.
Peste 170 de profesori și experți educaționali din cele două județe vor fi pregătiți și instruiți să intervină cu metode concrete pentru menținerea interesului pentru școală a elevilor cu nevoi speciale, a celor cu probleme de comportament. „Propunem un model incluziv, care se bazează pe implicarea tuturor la creșterea gradului de participare la procesul educațional și a incluziunii sociale pentru 664 de copii și tineri aflați în risc de părăsire timpurie a școlii sau cu CES, printr-o abordare experențială inovativă. Proiectul se implementează pe o perioadă de 3 ani și ulterior îl vom susține încă 5 ani”, a declarat Cătălin Nemțanu, vicepreședintele Juvenala.
Finanțarea proiectului este de 931.851 euro prin granturi norvegiene din Programul „Dezvoltare Locală”. Parteneri sunt IȘJ Neamț, Asocația „Scrimă pentru Toți” București și New School Norvegia.
C.I.