La PMP se visează frumos
După ce prefectul George Lazăr l-a scos din joc pe Alin Lehăduș din poziția de viceprimar, Bogdan Gavrilescu a început să viseze frumos. În vis i se arată un scaunul lui Lehăduș, iar din biroul alăturat îi zâmbește colega Florentina Moise, de la PSD. Tot în vis i se arată și un fișet plin cu proiecte promovate de colegul Chitic, pe care scrie mare Asfaltare 1, Asfaltare 2, Asfaltare 3. Undeva, tot în fișet, o listă cu persoane și cu niște cifre scrise în dreptul lor, 5, 10, 15. Visul nu este foarte clar, dacă este vorba despre procente sau ani, oricum, pentru un fost viceprimar, care cunoaște foarte bine situația contractelor de la Publiserv, a firmelor care cumpărau asfalt de la firma municipalității plus starea drumurilor, visul este dătător de speranțe.
Până când se va materializa, șeful de la pemepeul local poate liniștit să caute modalități prin care să împace doctrina social-democrată cu cea a partidului său, declarat de dreapta. Privind în urmă, nici nu este foarte greu, Gavrilescu ajungând viceprimar, după ce Dulamă l-a convins pe Arsene că e băiat bun, din popor.
La Primăria Piatra Neamț se fac proiecte europene
Oficial se spune așa: ”Personalul nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile din cadrul aparatului de specialitate al primarului, beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, proporțional cu timpul efectiv alocat realizării activităților pentru fiecare proiect și reflectate după cum urmează:
– până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială cu 10%;
– între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială cu 20%;
– între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială cu 30%;
– între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială cu 40%;
– peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială cu până la 50%.
Cuantumul total aferent lunii februarie este de 69.837 lei brut, beneficiari 21 persoane.”
Media ar fi cam de 3.325,5 lei pe persoană de prestator servicii în proiecte.
De la partide adunate
În PNL, se pregătește biroul de președinte pentru Laurențiu Leoreanu( dacă nu cumva va fi protejat de un interimat al altcuiva), pregătit să-i ia locul lui Mugur Cozmanciuc, trimis la momentul oportun în judecată de către DNA, înainte de alegerile pentru Congres. Orice încercare de menținere a influenței acestuia va fi înăbușită în luări de poziție prin care se va cere plecarea străinilor și promovarea autohtonilor. Mulți uită cum arăta organizația pe vremea războiului fratricid Dorinel Ursărescu-Eugen Tapu, când organizația exista doar pe hârtie și a fost nevoie de adus un străin să-i liniștească și să le asigure funcții. Ca să nu mai vorbim despre recuperarea pedeliștilor rebeli şi fideli lui Gheorghe Ștefan, Traian Băsescu și Elenei Udrea, care au primit locul care li se cuvenea, chiar la nivel de primari de municipii. Acum Dorinel Ursărescu face o legătură benefică între PSD și PNL, căutând afaceri în curtea ambelor partide, iar senatorul Țapu este deocamdată de partea propunerii lui Ludovic Orban. Va fi interesant de văzut cum se va poziționa dacă premierul Câțu își va anunța candidatura la șefia partidului.
Un comentariu
Inginerașul cu statut de combinator in ale politicii si afacerilor municipale, Gavrilescu, este dispus la orice compromis pentru a reveni la bucate. Sunt unele contracte in care beneficiarii au rasuflat usurati ca nu trebuie sa mai calculeze 5, 10, 15 dar inca au un sentiment de incertitudine cand vad cum se zbate acesta sa revina butoane. Un individ marunt, fara viziune, care prefera combinatiile marunte (aducatoare de valoare adaugata rapid) in detrimentul proiectelor de anvergura (unde implementarea si comisioanele sunt anevoioase).
In alta ordine de idei, ar fi interesant sa stim si noi, contribuabilii, ce sarcini au in fisele posturilor acesti functionari din primarie (primării) in conditiile in care atragerea fondurilor este plătită suplimentar. Nu atragerea fondurilor si implementarea proiectelor este prima sarcină trecută in fisa posturilor? Ce altceva au trecut in fisele posturilor? Sa vina la serviciu? Sa ne cheltuie banii pe care-i platim prin taxe si impozite? DE CE TREBUIE PLĂTIȚI SUPLIMENTAR PENTRU O SARCINĂ CARE AR TREBUI TRECUTĂ LA PUNCTUL nr.1 AL ATRIBUȚIILOR DIN FIȘELE POSTURILOR? Rolul de bază al oricărei administratii nu este acela de a oferi comunităților care le-au ales condiții decente de trai – infrastructură de orice fel, conditii civilizate si moderne de trai si peste toate, respect?! Plata suplimentară a celor “implicați” in gestionarea proiectelor este o smecherie prin care sunt suplimentate ilegal (as spune) veniturile, plătite tot de noi. Rușine!