Începând cu acest an Publiserv SA, societate care administrează străzile din Piatra Neamț ar urma să lucreze, cu preponderență, noaptea. Asta spune primarul Carabelea într-un comunicat unde este clamată și calitatea viitoarelor lucrări. Să remarcăm apelul făcut de primar către cetățeni” să fie inspectori de calitate pentru orice lucrare din oraș și să ne semnaleze atunci când lucrurile nu sunt făcute așa cum ar trebui”.
Dacă lăsăm deoparte elementele deja cunoscute din perioada Chitic ( foto primar, city manager și director Publiserv, muncind pentru binele cetățenilor), la nivel de informații avem două: se redeschide stația de asfalt și o listă cu străzi care ar urma să fie ”lucrate” până în iunie: Merilor, Cerbului, Dacia, Mărăței, Cuejdi, Ozana, Dărmănești, Nicolae Iorga, Fermelor, Progresului, Bistriței, I.L. Caragiale, Ștefan cel Mare, Aleea Ulmilor, Bulevardul Decebal până la Paharnicului, General Dăscălescu, Nicu Albu, Dimitrie Leonida, Burebista, Progresului, Muzeelor, Gheorghe Doja, și parcarea din Piața Dărmănești.
Ce lipsește la același nivel, pentru cetățeni, din acest comunicat care nu definește deloc #noulpiatraneamț? În primul rând, un grafic de lucrări. Când intră fiecare stradă în reparații, măcar să știe oamenii și, care pot, să plece din zonă în nopțile respective. În al doilea rând, pe lângă grafic, și ce fel de lucrări se vor face pe fiecare stradă: asfaltări, peticiri, ridicări de canale, coborâri de canale etc. Ca să știi ce să urmărești, pentru a semnala Primăriei date despre calitatea lucrărilor.
Marius Ghineț, director de logistică la Publiserv (generalul fiind în izolare la domiciliu), ne explică cum s-a ajuns la această situație: ” ni s-a cerut să identificăm un număr de străzi care să intre în reabilitare, noi am trimis Primăriei, am înțeles că se va începe cu strada Fermelor. Eu am propus să facem aici o lucrare completă, nu doar ceva la suprafață. Deocamdată nu am primit nici o comandă de la Primărie”. În privința lucrările care se vor executa, a greficelor de execuție, nu este nimic stabilit.Dar putem bifa un comunicat plin de substanță de la Primărie, cu foto și Publiserv pe fundal.
Valentin Bălănescu
5 comentarii
În urmă cu ceva timp (nu foarte mult timp – cred că înainte de izolarea cauzată de pandemie) strada Dărmănești a fost primenită cu un covor asfaltic. Nu prea înțeleg de ce este din nou pe listă. Se renunță cumva la cocoașa de la școala 8??? Aia de face cozi până la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918, mai ales la anumite ore…. de nici ambulanțele n-au cum să treacă. Șoferii știu sigur la ce mă refer.
Eu trec frecvent pe această stradă, ca pieton, ce-i drept) și nu mi se pare necesar a fi pe o listă de priorități (cel puțin NU pentru cetățeni).
Și dacă tot intrăm în șantiere, să fim anunțați ca să nu stăm ca păcălicii în trafic până se răcește asfaltul. Se poate?
Nu-i așa că până se termină vacanța asta prelungită, principalele artere sunt gata?
Stația de betoane sau de pavele pentru reabilitarea trotuarelor, când intra in funcțiune ?! Pietonii se strecoară pe unde pot !!! Copii, bătrâni, mame cu cărucioare..,,.nu contează in orașul asta ! Colțurile de intersecție sunt blocate de mașini, trecerile de pietoni au fost desființate de Chitic și vrem oraș fără poluare.
Vax . Principala problema e Bistriței , 9 Mai, Dimitrie Leonida adică axa de la giratoriul de la Petru Movilă până la stația de ambulanță .
Asta e distrusă prima bandă de un șanț asfaltat acum lăsat în jos sub nivelul străzii .
Va plac reparațiile de pe str. Izvoare? E o lucrare demnă de 2021 nu? Ar trebui să le fie rușine tuturor celor din administrația locală.
Ieri, 8 aprilie, se lucra de zor pe Ștefan cel Mare. Niciun panou de avertizare care să-i îndrume pe șoferi pe alte străzi. Așa că pe sensul primărie – cimitir, erau blocaje și cozi considerabile de mașini. E chiar atât de greu să pui un panou la intrarea pe strada respectivă, sau să ceri ajutorul unui echipaj de poliție pentru a-i direcționa pe șoferi? În spate la Hotel Ceahlău, se putea. Dar dacă pe unii nu-i duce capul…
Dacă apare o urgență (salvare, pompieri) pe o stradă din asta blocată, ce facem? Aprindem candele, ca la ATI?
Parcă am trăi în Curcubistan…
Bun, noaptea nu se poate lucra, că aia, că ailaltă… dar dacă lucrăm ziua, haideți să ne punem creierul la treabă, înainte de a scoate muncitorii la lucru.