Trei consilieri judeţeni, aflaţi în opoziţie faţă de majoritatea PSD-ALDE-PPU-PRO România, au demonstrat anumat şedinţa de ieri, 24 mai, când s-a ajuns la ”Diverse”.
Primul care a intervenit a fost noul consilier PLUS, Laurenţiu Gheorghe Creţu, care a cerut justificări legate de statul de funcţii al Spitalului Judeţean de Urgenţe Neamţ.
“Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1224 din 2010 , la SJU Neamţ, în cadrul serviciului RUONS (Resurse Umane – n.r.), ar trebui să avem 7 economişti maxim. Astăzi avem cu 2 locuri mai mult decât limita admisă, conform numărului de paturi, adică 9. Vă rog să explicaţi cadrul legal în baza căruia astăzi avem 9 economişti în loc de 7?“, a întrebat Laurenţiu Creţu.
De altfel, consilierul PLUS a fost singurul care a votat “împotrivă“ proiectul de hotărâre pentru aprobarea statului de funcţii al SJU Neamţ, care a trecut cu majoritate de voturi.
Alexandru Filimon, directorul SJU, a fost luat puţin prin surprindere, dar a explicat că şefa Serviciului Resurse Umane, Carmen Nicoleta Moroşan, a emis o notă explicativă legat de această modificare şi că tot ea a cerut transformarea unui post de magazionier într-unul de economist. Directorul Alexandru Filimon a precizat că economiştii fac parte din personalul TESA, unde existau 46 de angajaţi şi unde este permisă o alocare suplimentară de 15%, ajungându-se la 52. Răspunsul nu l-a mulţumit pe Laurenţiu Creţu care a spus că ordinul citat permite alocarea unei suplimentări de personal de 15% cu o justificare în spate şi a cerut să afle care este această justificare. Preşedintele Ionel Arsene i-a cerut managerului spitalului să-i trimită nota explicativă consilierului ce a făcut interpelarea.
Mihaela Isciuc, reprezentanta PNL, a ridicat problema pachetelor primite de elevi în şcoli, cu titlu de gratuitate, mai exact a merelor care uneori sunt stricate, mucegăite. Ea a precizat că a primit reclamaţii de la unii părinţi înacest sens şi a cerut ca, pe viitor, să fie verificată calitatea produselor oferite de firmele aflate în relaţii contractuale cu CJ Neamţ.
Conducerea CJ a promis că se vor face verificări de două ori înainte ca aceste pachete să ajungă la elevi.
Şi Mircea Beloiu, coleg de partid cu Mihaela Isciuc, a ridicat o problemă dintr-o cu totul altă zonă: copacii uscaţi de pe marginea drumurilor judeţene DJ 207 C şi DJ 207 D din comuna Ion Creangă care sunt un pericol pentru participanţii la trafic. El a precizat că primăria comunei a trimis o adresă Direcţiei Silvice încă din decembrie anul trecut, iar instituţia le-a răspuns că acei copaci nu fac parte din fondul forestier al ocolului silvic din zonă, ci aparţin administratorului drumurilor, adică CJ Neamţ. “O să rezolvăm. Altădată am tăiat astfel de copaci şi după aceea cei de la Silvic ne-au întrebat de ce i-am tăiat“, a conchis preşedintele Ionel Arsene.
Angela Croitoru