Zice lumea bine informată că la spitalul Covid din Piatra Neamț se întâmplă lucruri uneori mai greu de stârpit decât coronavirusul și că pentru ele nu există decât un singur vaccin, numit DNA. Acesta trebuie administrat după multe investigații de specialitate pe segmente de activitate. Vaccinul ar fi început să producă un pospai de anticorpi, din păcate, pornind de la efecte și neajungând încă la cauza principală..
Segmentul imagine și imagistică
În spital sunt 8 medici la laboratorul de imagistică și radiologie, dintre care 4 nu pot face gărzi. Mai există 12 contracte externe prin care se citesc radiografiile urgente și mai complicate, spitalul ocupându-se de cheltuieli, profitul fiind în mare parte externalizat. De ce medicii nu fac gărzi? Pentru că suferă de diverse afecțiuni, care-i împiedică să stea noapte de gardă. De ce mare parte din imagini sunt citite de medici externi? Managerul zice că așa au cerut medicii din secție, pe motiv de competențe și specializări. Dar, gura lumii zice că faci mai mulți bani dacă citești imagini de acasă pentru alte unități medicale decât dacă faci o gardă, așa că asistăm la un fel de cerc vicios: unii citesc imagini de la Piatra Neamț, cei de la Piatra Neamț citesc la alte spitale sau la clinici private, iar circuitul banilor în natură este liber și necontrolat. Scandalul de la secția respectivă pare să aibă legătură și cu schimbarea fostei șefe de secție, care a acceptat să fie director medical pentru câteva zile în echipa lui Marius Ghineț, pe perioada stării de urgență, de aceea de câtva timp au început represalii împotriva ei: schimbată de la șefie, tăiate sporurile, schimbată de la RMN, etc.
Segmentul serviciu personal al spitalului
Aici, se spune, lucrurile sunt mai complicate și greu de descâlcit, pentru că, în timp, a fost servită multă lume, mulți sunt datori și puțini dornici să facă lumină. De exemplu, în plin scandal și în plină anchetă, care s-a lăsat și cu percheziții profesional făcute de oamenii din afara județului, la diverse firme legate de achizițiiile spitalului, soția unui administrator de firmă suspectată de nereguli a participat cu succes la un concurs la spital. Oameni de bine spun că totul a fost așa de bine aranjat încât chiar și cei care au încercat, preveniți de oameni de bine, să pună bețe-n roate unei asemenea angajări, au trebuit să se recunoască învinși de un sistem care funcționează ca uns în ciuda tuturor controalelor cu care se confruntă instituția. Pe aceeași linie, din cauza aceluiași serviciu de personal, a crescut brusc cantitatea de analgezice în Consiliul Județean Neamț. Aici a ajuns informația că timp de vreo 10 ani la un serviciu vecin și prieten, cel economic, nu au existat în REVISAL nici un fel de suspendări ale contractelor de muncă în momentul în care, de exemplu, doamna Drăgan era promovată directoare. Cea care venea în locul ei era și ea promovată, dar pentru vechiul post contractul nu era suspendat, ceea ce ar fi împotriva unor prevederi legale. Nu știm dacă este sau nu legal ce s-a întâmplat, dar sigur dureri de cap există atât la spital, cât și la județ, ceea ce pare surprinzător. E cineva speriat?
Un comentariu
Pe mine mă scârbește profund tupeul acestor corbi. Se rotesc in jurul acestui stârv numit spital județean și abia așteaptă să le crească puii să vină și ei sa se hrănească cu nesaț din ce a mai rămas.
Nu cred că se mai poate întâmpla ceva bun.
Pe porțile spitalului se decolorează niște coroane funerare. Au trecut câteva luni și lumea a uitat deja ce s-a întâmplat la ATI. Nici coroanele nu mai impresionează.
Corbii se rotesc flămânzi și așteaptă…