Raportul de activitate pentru anul 2020, prezentat de Casa Județeană de Pensii Neamț în Colegiul Prefectural, demonstrează, încă o dată, situația dezastruoasă în care se află sistemul de pensii din România, în general, cu sublinierea situației din județ.
Veniturile bugetului asigurărilor sociale la nivel județean, din care ar trebui asigurate toate cheltuielile cu pensiile, ajutoarele plătite de Casă, salariile oamenilor care lucrează acolo, s-au ridicat la suma de 825.252.326 lei. Cheltuielile la nivelul acestui capitol s-au ridicat la o sumă mult mai mare, adică 1.856.460.110 lei! Vorbim aici despre un miliard de lei cheltuit în plus față de venituri, bani care ajung la beneficiari din împrumuturile făcute de Guvern. Pe cale de consecință, aproape toate pensiile din Neamț – 132.778 de persoane – în valoare de 1.800.566.078 lei au fost acordate din bani împrumutați.
Ca să avem toate proporțiile cheltuielilor, merită reținute două sume, 6.848.507 lei pentru salarii și 11.769.766 lei pentru taxe și comisioane poștale. În contrapondere, ajutoarele de deces pentru pensionari și asigurați în anul 2020 au fost de 36.791.192 lei.
Mădălina Zbranca
2 comentarii
Deficit o fi dar eu am contribuit in decursul a 46 de ani cu peste 120ooo euro la fondul de pensii. Scazand unele cheltuieli de administrare, etc vreau sa stiu unde sunt banii mei ?! Sunt nesimtiti care se pensioneaza pana in 50 de ani , si incaseaza pensii de 3-10 ori mai mult ca mine fara sa fi contribuit , pt. acesti nemernici aveti bani ? Isarescu solicita ca el si fosilele lui sa cumuleze si pensia si salarul care adunate rezulta sume de-ti prajesc calculatorul si multi alti nesimtiti care cica vegheaza la respectarea legilor. ,,Dragi romani,, cum are tupeul sa ne zica alta lipitoare , sunteti bine ? Citu spune ca ne-a crescut nivelul…..
Imediat v-ati conformat indicatiilor pretioase a lui Catu si echipa lui si faceti propaganda la lipsa banilor.Daca tot ati inceput cu veniturile care sunt mici va rog sa publicati si angajatorii rai platnici care nu vireaza banii retinuti de la angajati pentru contributia la pensii.Ar fi util sa faceti referire si la evaziunea fiscala.Adevenit o specializare la consultanti care recomanda agentilor fiscali ca 2-3 ani sa nu plateasca nimic la taxe si impozite si apoi sa ceara insolventa.Un lucru trebuie sa fie clar pentru toti specialistii:statul este obligat sa achite pensiile contribuabililor.