Junior Achievement România a organizat, în perioada 10-14 mai, cu sprijinul OMV Petrom, Școala de Primăvară. Aceasta este o competiție educațională adresată elevilor de liceu, pentru a fi stimulați să-și folosească creativitatea și gândirea antreprenorială, pentru identificarea unor soluții la probleme sau situații concrete din comunitatea lor. Pentru buna derulare a competiției și pentru colaborarea activă între membrii echipei, s-au utilizat platformele electronice MS Teams, Mural și WhatsApp.
“Școala de primăvară a fost pentru mine o experiență minunată, pe care cu siguranță nu o voi uita prea curând. Am fost selectați 80 de elevi din întreaga țară. Am fost colegă de grupă cu 6 elevi de la licee teoretice, de la arhitectură și de la un liceu economic. Tema de lucru a fost Școala Viitorului. Timp de 4 zile, ajutați și îndrumați de experți în educație, antreprenori, persoane de la Junior Achievement România și de prof. Pintilie Radu, am realizat un proiect în care am prezentat viziunea noastră privind Școala Viitorului. La finalul proiectului, am fost recompensată cu un cadou de la sponsorul proiectului, OMV Petrom”, a spus Elena Gabriela Andriescu, elevă în clasa a XI-a B la Liceul “Vasile Conta” Târgu Neamţ.
“A fost o experienţă intensă pentru participanţi, deoarece, cu resursele limitate puse la dispoziţie, creativitatea, cunoștințele şi abilitățile de lucru în echipă, s-au generat soluții menite să rezolve problema pusă în discuție – Şcoala Viitorului. Elevii au conștientizat la finalul Școlii de Primăvară că o mai bună înţelegere a modului în care inovaţia, comportamentul responsabil față de resurse și mediu, tehnologia şi modul economic de abordare a problemelor, pot contribui la bunăstarea unei comunități”, ne-au declarat, la unison, prof. Radu-Mihail Pintilie şi prof. Karina Ingrid Cojocariu, directoarea Liceului “Vasile Conta”. (Mesagerul de Neamţ)