Vineri a fost „livrată” o nouă ediție a buletinului informativ lunar al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Documentul respectă o tradiție inconfundabilă și definitorie pentru perioada actuală de directorat, ușor de sintetizat în limba profanată de gruparea de la Rubik Hub prin cuvântul mockery (bătaie de joc).
O prezentare pe larg a cuprinsului nu se merită „generată”, de aceea am ales doar ceva ce merită atenție pentru că face diferența dramatică, ușor devastatoare față de omologi responsabili și performanți de la alte ADR-uri din țată, ca să nu ne comparăm cu cel condus de fostul ministru Marcel Boloș.
Ca apertiv se califică Harta furnizorilor ecologici. „Această hartă prezintă doar o “mostră” a cât de puternică este piața din România. Există mai mulți furnizori și producători care pot răspunde și livra produse durabile și de calitate. Campania aceasta este dedicată lor”, scrie în newsletter. Mai jos descoperiți harta și sărăcia de furnizori.
Harta furnizorilor ecologici
Trecând peste varii chestiuni bombastice, precum „cosmeticele sustenabile”, o vie emoție verde stârnește „hârtia plantabilă”.
Foto: Hârtie plantabilă
Piesa de forță vine dinspre Rubik Hub. Se laudă acum cu „Learning by doing. RubikEDU, batch 3”. Într-un limbaj din cauza căruia ai fi fost dat afară de la ore, pe vremea când în România se făcea școală, ei zic așa:
„Fiecare batch pe care îl încheiem – indiferent de programul la care facem referire – ne duce, invariabil, într-o stare ușor contemplativă: cum a fost, ce fel de oameni am ajutat, ce am făcut bine, ce am vrea să îmbunătățim pe viitor?…
Cel de-a treia serie a programului de educație antreprenorială RubikEDU s-a încheiat recent, iar sentimentul cu care am rămas este unul foarte plăcut și optimist în același timp.
Numărul mare de înscrieri ne-a demonstrat, încă o dată, că ecosistemul antreprenorial românesc are nevoie de programe educaționale de acest gen, dar, mult mai important, în acest ecosistem sunt foarte mulți oameni valoroși, inovativi, creativi, care au toate șansele și motivele să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai, prin prisma startup-urilor de succes pe care le pot crea.”
La ce sume enorme și în continuare nejustificate se toacă la Rubik, ar fi fost cazul să afle că e mai simplu să spui lot sau serie în loc de batch. Cât privește ecosistemul antreprenorial, șeful de la Rubik nu a reușit din 2018 încoace să explice care-s biotopul și biocenoza ecosistemului cu pricina.
Mai departe aflăm că numărul mare de înscrieri la nivel de 6 județe din pârlita Regiune Nord-Est s-a concretizat în participarea, întinsă între 24 mai și 8 iulie, a doar „24 de tineri ambițioși, o microcomunitate efervescentă”.
O culme a penibilului a fost atinsă, prin ilustrarea activității „Action Day” din 8 iulie, cu un citat greu, profund, presupus a impresiona: „Viitorul aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor”. Este atribuit cuiva pe nume Eleonor Roosevelt.
Persoana cu acest nume, în ciuda eforturilor, nu am identificat-o. Probabil că sfidător de bine plătiții de la ADR NE se gândeau la o legendară fostă primă doamnă a SUA, Eleanor Roosevelt (1884-1962). Asemenea greșeli monumentale sunt nepermise! La trupa lui Vasile Asandei încape, merge orice. Iar dacă e pe citate viguroase, unul le „generează” certe dificultăți. Aparține lui Krekor Ohanian, armean celebru, văr bun cu Shahnour Vaghinag Aznavourian (Charles Aznavour) și îndrăgit în toată lumea sub numele de actor Mike Connors. Interpretul detectivului Joe Mannix spunea „Dacă nu ai ce face, fă ce trebuie!”.
Viorel Cosma