Salubritas vrea banii lui Dulamă, 4.273 lei, primiți ca foloase necuvenite
În momentul în care ai intrat în țintarul politicii nemțene și reușești să deții un rol cât de cât important, poți să spui că ţi-ai asigurat o relație specială cu divinitatea specializată în consolidarea viitorului. Este drept că, din când în când, poți avea și mici probleme, dar pe termen lung ai garantat mai multe avantaje, dacă știi de care parte a avantajului să te plasezi.
Un exemplu de om care a răzbit în ciuda tuturor adversităților – adversari politici, ANI, prefecți sau secretari ai județului – îl reprezintă Laurențiu Cristinel Dulamă, mult mai cunoscut sub numele de Amedeo. A condus PMP în alegerile din 2016, a luat suficiente voturi încât să încurce majoritățile în Consiliul Local Piatra Neamț, cu mici, dar importante, influențe în cel județean.
Amedeo a negociat atunci cu PSD-ARSENE sau invers, și l-a plasat pe Bogdan Gavrilescu viceprimar, după care, pe cale de consecință, a mai primit la partid societățile Salubritas și Parking. Ultima, condusă chiar de Amedeo ani buni, unde l-a avut ca angajat pe Dan Vasile Constantin, consilierul lui Arsene și, într-un organ de conducere, pe doamna Cristina Păvăluță, actuala șefă la DGASPC Neamț, unde supraviețuitorul Dulamă este acum director adjunct cu concurs.
Ajuns în 2016, după aceleași negocieri, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Dulamă s-a trezit executat cu sânge rece, fără scrupule, de prefectul de atunci, Daniela Soroceanu și rămas fără serviciu, mașină și birou cu secretară, în momentul când nu a mai răspuns la comenzi. Așa că a fost nevoit să apeleze la bunăvoința administrativă a lui Cristian Sauciuc, coleg de partid promovat de el, ajuns director la Salubritas, care l-a angajat ca asistent cu diverse atribuții, printre care și cea de șef de echipă la întreținere toalete publice și ecologice (perioada 5 iulie 2018-20 iunie 2019). Între timp problemele lui Dulamă s-au rezolvat, au fost noi alegeri și cum voturile contează, a reușit să ocupe o poziție confortabilă și sigură într-o unitate subordonată Consiliului Județean, condus exact de persoanele care l-au executat înainte. Pățit, Dulamă și-a dat seama că este mai sigur să stai alături de cei care te pot executa sau răsplăti decât de cei care așteaptă servicii ca să li te alături.
În urma unui control, cel mai probabil al celor de la ANAF, Salubritas a deschis acțiune în instanță pentru recuperarea sumei de 4.273 lei net, bani primiți în calitate de șef al echipei care se ocupa de toaletele publice din oraș. Probabil nemulțumiți de calitatea serviciului, inspectorii au considerat că bonusul financiar primit nu reflectă activitatea reală în conducerea echipajului de salubrizori. Despre proces și perioada amintită Dulamă nu-și mai amintește mare lucru: „N-am primit nimic de la instanţă, nu ştiu despre ce este vorba. Am fost angajat la Salubritas, când am fost demis de la CJ, vreo 3 luni, ca asistent, ceva, nu mai ştiu exact“.
Cu sau fără amintiri precise, va trebui să demonstreze în instanță că a reușit să stăpânească problematica curățării toaletelor publice și s-o transmită celor pe care-i coordona. Dacă nu, va trebui să restituie banii cândva, peste vreun an, cât va dura procesul. În definitiv, sunt bani care, chiar dacă sunt primiți de la Salubritas, pe o activitate cu specific, n-au miros atunci când îi folosești. (M.N.)
*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 497, săptămâna 8 – 14 iulie.
Un comentariu
Are aceiași coloana vertebrala și moralitate ca și departamentul de care s-a ocupat la Salubritas, e un lingău de rahat , un fariseu!