Astăzi, 20 august, România trimite a doua misiune în Grecia pentru a ajuta în efortul de a ține sub control incendiile devastatoare care au afectat această țară. Printre forțele care s-au oferit voluntari pentru această misiune se numără și 12 nemțeni.
Comunicatul complet al ISU Neamț îl puteți citi mai jos:
„România a răspuns pozitiv unei noi solicitări de sprijin formulată de Grecia prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.
Astăzi va începe cea de-a doua misiune a pompierilor români în Grecia pentru stingerea incendiilor de pădure.
Printre cei 142 de salvatori care au răspuns pozitiv apelului pentru a participa la această misiune, se numără și 12 pompieri nemțeni.
Din cadrul ISU Neamț au plecat în în misiune 12 pompieri cu o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure și o cisternă de 7000 litri.
🚒👨🚒 Din cadrul Detașamentului Piatra Neamț:
– plt.maj. Buțurcă Dragoș,
– plt.adj. Brem Ionuț
– plt.adj. Onofrei Vasile
– plt.maj. Cozar Cezar
– plt.maj. Trifescu Lucian
🚒👨🚒 Din cadrul Detașamentului Roman:
– plt.maj. Asmarandei Florin
– plt.maj. Chelaru Ionel
– plt. Lucaci Paul
– sg.maj. Andrieș Gabriel
🚒👨🚒Din cadrul Detașamentului Târgu Neamț
– m.m. cls I Dumitru Florin
– plt.adj. Murariu Mihai
– plt.adj. Răucescu Dumitru
Suntem alături de colegii noștri și de familiile acestora rămase acasă.
Drum bun și să fiți la înălțimea așteptărilor create”!.
Activitatea pompierilor români a fost lăudată atât de autoritățile din Grecia cât și de presa locală: „Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică. Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație. În același timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă și cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu existau mașini, pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate”, nota publicația elenă fimes.gr. citată de Digi24.
M.N.