Agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, înfiinţată pe 7 aprilie 1948, numărând în prezent 193 de state membre şi care, oficial, nu are nicio urmă de autoritate ştiinţifică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a sucit după ce a terorizat întreaga planetă cu recomandările plandemice. De parcă s-ar fi dat Ordin pe ţară, începând de sâmbătă, 22 ianuarie, au început a curge din toate părţile informaţii despre cum OMS recomandă terminarea interdicţiilor de călătorie şi abandonarea prezentării dovezilor de vaccinare. Deloc suprinzător, lipsesc minime regrete şi scuze faţă de cei persecutaţi şi marginalizaţi de doi ani de zile fiindcă au denunţat sau cel puţin au pus la îndoială politicile organizaţiei.
Scopul urmărit a fost vccinarea
Şocant şi umilitor pentru omenire, cu o încărcătură suplimentară pentru victimele regulamentelor şi altor manopere emanate de la Bruxelles, agenţia admite că interdicţiile şi… obligativitatea vaccinării când traversezi o frontieră nu au eficienţă în „suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, după cum ne anunţă (şi) un oficios al Sistemului din România, portalul G4Media.ro, preluând în cel mai clasic stil românesc o relatare Le Figaro, citată de News.ro. Inutil să te miri de ce nu merg direct la sursă, la Declaraţia dată publicităţii pe 19 ianuarie, la 6 zile distanţă după şedinţa on-line a membrilor şi consilierilor Comitetului de Urgenţă.
În rezumat, suntem anunţaţi în limba română că OMS recunoaşte evidenţa: interdicţiile legate de călătorii nu oferă o valoare adăugată şi contribuie la stresul social şi economic trăit de state. Ei cu statele au o treabă, nu cu oamenii. Oricum, recomandă ridicarea sau relaxarea interdicţiilor. Sigur, ne-am obişnuit, vorbim de recomandări temporare.
Au descoperit ceea ce o minoritate urgisită a strigat degeaba, anume că restricţiile legate de călătorii, implicând măşti, testări, izolare sau carantină şi vaccinare, trebuie să se bazeze pe evaluarea riscurilor şi să nu genereze o povară financiară în dauna călătorilor. Mai clar, recomandă pe faţă să nu se mai ceară dovada vaccinării când mergi în altă ţară. Ce ne facem în Uniunea Europeană – unde reglementările din 2021 privind certificatul digital cu virtuţi de libertate transfrontalieră au degenerat în abuzuri interne de neimaginat în unele state membre – e prematur de anticipat. Oricum, aşteptăm să vedem dacă, în România, de pildă, „recomandările” vor fi judecate cu aceeaşi măsură, de către aceiaşi corifei ai plandemiei. Sau se vor da în vileag alte scopuri urmărite.
Nu în ultimul rând, ni se spune că OMS îndeamnă comunitatea internaţională să se implice activ pentru atingerea obiectivului de vaccinare a 70% din populaţia lumii până la 1 iulie, astfel încât vaccinarea să devină serviciu de sănătate de rutină. Altfel spus, se recunoaşte că vaccinarea a fost scopul urmărit.
Ce scrie de fapt în recomandări
La rigoare, e greu de lucrat pe Declaraţia originală, care excelează prin barbologie şi limbaj neolemnos. Asta nu scuză trecerea cu vederea a unui paragraf foarte important:
► „Deși vaccinurile actuale continuă să fie eficiente în reducerea riscului de îmbolnăvire severă și de deces din cauza COVID-19, ele nu elimină complet riscul de transmitere a SARS-CoV-2 (toate variantele). O strategie globală coordonată este esențială pentru asigurarea protecției populațiilor cu risc ridicat de pretutindeni, cu accent deosebit în țările care au rate scăzute de vaccinare, în special cele cu o rată sub 10%. Pentru a elabora strategia optimă de vaccinare pentru reducerea infecției, morbidității și mortalității, Comitetul a subliniat importanța coordonării cercetării privind combinațiile de vaccinuri heterologe (n.a. explicaţii legate de ce înseamnă vaccin heterolog, aici, luând în considerare, de asemenea, imunitatea naturală după infecție și necesitatea producătorilor de a produce și de a partaja datele relevante. În plus, Comitetul a remarcat importanța accelerării cercetării și dezvoltării privind noi tehnologii de vaccinare. Tehnologia actuală de vaccinare depinde de seringi care sunt în aprovizionare limitată, prezentând o povară logistică și programatică semnificativă. Dezvoltarea rapidă a formulărilor alternative de vaccin, cum ar fi vaccinurile intranazale, ar putea crește ușurința de livrare în zone cu resurse reduse și/sau greu accesibile. De asemenea, există o nevoie clară de a continua lucrările privind vaccinurile care conferă o imunitate mai largă în diferite variante.”
Un punct de vedere dur, în sensul rândurilor de mai sus, este aşteptat să vină din partea profesorului Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen de la Timişoara, promotor al unui vaccin românesc ignorat total la Bucureşti.
În fine, din lista de 11 recomandări temporare emise de OMS, iată-le pe cele două de interes, aşa cum au fost enunţate:
- Ridicarea sau atenuarea interdicțiilor de trafic internațional, deoarece acestea nu oferă valoare adăugată și continuă să contribuie la stresul economic și social cu care se confruntă statele părți. (Aici se menţionează că „eșecul restricțiilor de călătorie introduse după detectarea și raportarea variantei Omicron pentru a limita răspândirea internațională demonstrează ineficacitatea unor astfel de măsuri în timp”).
- NU solicitați dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru călătoriile internaționale, ca singura cale sau condiție care permite călătoriile internaționale, având în vedere accesul global limitat și distribuția inechitabilă a vaccinurilor COVID-19.
Însă, cu totul provocatoare pentru autorităţile româneşti ar fi chiar prima recomandare:
- Continuați să utilizați măsuri de sănătate publică și sociale bazate pe dovezi, terapii, diagnostice și vaccinuri pentru COVID-19 și să împărtășiți experiențele de răspuns cu OMS. Aşadar, enumerarea începe cu dovezi, terapii şi diagnostice.
Adevărul din autopsii nu mai poate fi ascuns
Este ştiut şi recunoscut, dovezile ştiinţifice nu au valoare în lipsa necropsiilor. Fără ele, strigau specialiştii cinstiţi din întreaga lume, de la bun începutul erei COVID-19, nu ai cum înţelege modul în care se manifestă boala, nu ai cum să găseşti soluţii eficiente de tratament. Or, OMS a dispus, iar guvernele iresponsabile s-au spus, să nu se facă necropsii. În întreaga lume, au fost trecuţi ca victime ale COVID oameni care muriseră de cancer, afecţiuni cardiorespiratorii, atac cerebral etc. Numai cine nu a vrut nu a întrevăzut manipularea statisticilor privind decesele.
Anul trecut, la un moment dat, apăruse – discret! – în presă informaţia că în România, de la declararea plandemiei, se efectuaseră doar 5 necropsii de uz anatomopatologic. Liniştea impusă a sărit în aer sâmbătă, odată ce ziuanews.ro a răspândit declaraţia profesorului Valentin Iftenie de la Institutul Mina Minovici din Bucureşti: „Din 150 de decese COVID investigate la Institutul de Medicină Legală, foarte puține au fost cauzate de noul Coronavirus. Nu există leziuni specifice acestei boli. Ele sunt comune cu cele generate de alți viruși gripali!”.
Studiul ar urma să fie prezentat ministrului Sănătăţii. După încurcătura năucitoare de joi seară, cu Directiva europeană pentru valabilitatea de 9 luni a precedentei „înţepări” din schema completă de vaccinare, dar care Directivă nu e Directivă, ci doar o Decizie de punere în aplicare emisă de Comisia Europeană, e de aşteptat ca profesorul Alexandru Rafila să reacţioneze repede. Până nu reacţionează alţii.
Viorel COSMA