– De când lucrați la farmacia Spitalului Târgu Neamț?
Lucrez din 2004 și chiar de la început mi-a plăcut locul acesta. Am avut parte de colegi cu care m-am înțeles bine și cu care am colaborat și colaborez bine. Doamna Vais Erica, cea care era şefa farmaciei în vremea aceea a văzut în mine un om implicat, serios și m-a sfătuit să urmez colegiul pentru asistent de farmacie. Această profesie este una foarte frumoasă, chiar dacă nu ești la patul bolnavului, prin faptul că te străduiești să îți faci cu responsabilitate maximă datoria.
– De ceva vreme sunteți și președintele asociației „Împreună pentru Spitalul Târgu Neamț”. Cine a avut ideea înființării acestei asociații și care a fost scopul înființării ei?
Asociația a apărut tocmai din dorința de a ajuta mai mult spitalul, pacienții care se adresează unității sanitare, secțiile existente și de a promova ideea că se pot realiza foarte multe lucruri, dacă suntem cei care contribuim și ne implicăm personal. Ideea a plecat de la domnul manager al spitalului, doctor Alexandru Patrașcu, tocmai pentru a veni în sprijinul spitalului. Promovând această idee persoanelor în care și-a canalizat toată încrederea, împreună cu membrii asociației, au hotărât că sunt cea mai potrivită persoană să reprezint această entitate. Împreuna cu membrii asociației și domnul manager, încercăm să realizăm ce ne-am propus. Personal încerc să dedic tot timpul liber pe care îl am la dispoziție, pentru a face din spitalul nostru unul în care calitatea actului medical și reușita să nu mai fie un deziderat, ci un fapt obișnuit.
– Spuneți-ne contribuția asociației în atragerea acestor sponsorizări, ce s-a achiziționat sau realizat pentru spital din acești bani.
Asociația s-a implicat chiar de la început în atragerea de donații și sponsorizări care să ajute spitalul, mai ales acele secții care aveau mare nevoie de dotare, acum în pandemie. Pentru o asociație la început de drum, care nu are multă experienţă, cred că am reușit să facem un pas mare, astfel am primit sponsorizări cu valori importante pentru noi într-un timp relativ scurt, cu care s-au făcut următoarele lucruri: dotarea spitalului cu 5 concentratoare de oxigen, renovare tavane ATI Chirurgie și în secția de Medicină Internă, renovarea completă a cabinetului de diabet și a cabinetului de Osteodensitometrie din Ambulatoriu Integrat, dotarea cabinetului de Endocrinologie cu mobilier și aparatură medicală, achiziționarea unor camere de supraveghere, înlocuirea anumitor uși din cadrul secției Medicină Internă și a cabinetului de Radiologie, achiziționarea unui aparat de aer condiționat, neapărat necesar pentru bucătaria spitalului.
– Cum reușiți să convingeți un om de afaceri să facă o sponsorizare sau o donație pentru spital?
Probabil că atunci când apelezi la partea emoțională, la situații prin care cu toții am trecut, reușesc să îl fac să înțeleagă cât de important este să știi că dacă ajungi la spital, Doamne ferește!, personalul este foarte bine pregătit să-ți acorde ajutorul și ceea ce cred că este la fel de important să aibă tot ce îi este necesar pentru a-ți acorda îngrijirile necesare în cele mai bune condiții. În această perioadă, de când există asociația am primit sponsorizări în sume mai mari sau mai modeste, însă nu acesta este cel mai important lucru, ci faptul că oamenii de afaceri, antreprenorii orașului nostru, susțin demersurile noastre și sprijină sănătatea. Am primit și materiale de construcții pentru diferite proiecte, unele care s-au materializat deja, iar altele sunt în derulare.
– Care e sprijinul acordat de managerul spitalului, dr. Alexandru Patrașcu?
Domnul manager sprijină permanent asociația, s-a implicat și se implică în atragerea de sponsorizări, deoarece știe foarte bine cât de important este să avem un spital dotat corespunzător și care să ofere servicii medicale de calitate. De multe ori dumnealui a mers împreună cu mine la diverși antreprenori, la diverse firme, pentru a încerca să convingem să ne acorde o sponsorizare. Vreau să menționez faptul că avem multe proiecte de realizat pentru spital, astfel încât cei care vor să ne sprijine în realizarea proiectelor, o pot face în contul Asociației Împreună pentru Spitalul “Sf. Dimitrie” Târgu Neamț, cont deschis la Banca Transilvania RO36BTRLRONCRT0602809001, persoană de contact: Bărbuleț Laura, număr de telefon: 0742/338859.
A consemnat Ciprian Traian STURZU