Toți cei 64 de profesori care s-au înscris pentru a doua etapă în concursul de ocupare a funcțiilor de conducere vacante din școli au trecut de proba dosarului. Astăzi, 8 februarie, candidații vor afla unde anume vor susține proba scrisă, din data de 18 februarie. Centrul de examen va fi tot la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț, ca și în prima sesiune, fiindcă aici sunt condiții, inclusiv sistem de înregistrare audio-video performant.
În principiu, aceste posturi, neocupate la concursul care s-a încheiat în decembrie 2021, au acum candidați și, în mare parte, sunt cam aceeași oameni, cel puțin pentru funcția de director. Unii care nu s-au înscris la prima rundă, alții care n-au trecut de proba scrisă, dar și câțiva care acum îndrăznesc sunt printre cei înscriși. Cum dintre toți candidații de acum, doar profesorul de sport Constantin Cosmin Felegeanu din Piatra-Neamț și-a asumat cu nume și prenume, rămâne de văzut în cele din urmă cine va fi promovat și cine va fi picat.
Va fi interesant de aflat și dacă de această dată sunt doritori pentru funcția de director adjunct la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț, post proaspăt înființat anul trecut și dacă în afară de profesoara care s-a înscris mai doresc și alți profesori. La final vom afla și dacă echipa Colegiului Național de Informatică se va întregi și dacă cineva își dorește a doua funcție la conducerea Colegiului Național „Gheorghe Asachi”. Cu siguranță se vor ocupa acum și posturile de director adjunct de la școlile gimanziale 2 și 3 din Piatra-Neamț. Probabil se vor găsi profesori care să-și dorească și cele două posturi de director adjunct la Liceul „Gh. Ruset Roznovanu” din Roznov. Dar cine anume și unde va promova, dintre toți cei înscriși, asta va fi dezvăluit abia după ce toate probele vor fi fost încheiate. „La această sesiune de concurs lucrurile sunt mai clare. Un singur candidat își va putea alege doar 3 posturi. La prima etapă nu se specifica și au fost cazuri în țară când un singur profesor a avut zeci de opțiuni”, a declarat prof. Dana Lăcrămioara Păiuș, inspector școlar adjunct și președinta comisiei județene de concurs.
Cele mai multe școli rămase fără conducere sunt cele din mediul rural, care nu prea au fost atractive nici la precedentul concurs. Conform calendarului, candidații își vor exprima opțiunile în perioada 4-8 martie, iar interviul este programat în perioada 16-25 martie, după care notele finale vor fi afișate în 31 martie. Deciziile de numire vor fi emise în 4 aprilie, iar noii directori și directori adjuncți își vor intra în atribuții începând cu data de 18 aprilie.
Posturile scoase acum la concurs, potrivit IȘJ Neamț le puteți consulta aici.
C.I.