De vreo trei săptămâni cu mai multă apăsare, mare vuiet și zbucium în zona spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Mai mulți medici care nu agreează să fie conduși de cineva care nu face parte din branșa lor profesională, agitați de schimbarea din funcție a fostului șef de la interne, dr. George Bararu, au considerat că este momentul să contraatace din nou.. Așa că s-au organizat rapid, au pus mână de la mână, informații, nu altceva, după care s-au ostenit să le transmită care pe unde au putut. Au făcut reclamații la DSP, la Consiliul Județean, după alte reclamații mămoșite acum vreo două luni, prin aceleași locuri. S-a încercat și la presă, chiar cu lucruri murdare, personale.
Toată această mișcare de forțe nu a fost lansată din senin, pentru că zilele trecute a avut loc evaluarea activității managerului pentru activitatea dinainte și, dacă comisia condusă de administratorul public Sorin Brașoveanu, alături de foarte grijulia doamnă Veronica Vasiliu n-ar fi acordat un calificativ/notă de trecere, automat ar fi trebuit numit un alt manager interimar. Cu o zi înainte de evaluare se făceau deja liste cu nume care ar fi putut să-i ia locul lui Filimon, evident, susținute de telefoane, mesaje și alte forme de persuasiune specifice.
Din nefericire pentru respectivii contestatari, evaluare pare să fi decurs bine și vor trebui să mai coabiteze cel puțin un an cu actualul manager. Iar unii dintre ei se așteaptă ca toată agitația creată pe grupuri separate de WhatsApp să le fie răsplătită pe măsură, în împrejurările în care au câteva lucruri să-și reproșeze.
Va fi interesant să vedem cum vor decurge ostilitățile, în condițiile în care este de așteptat un răspuns instituțional al managerului la toate acuzațiile care i s-au adus. Iar în măsura în care ele nu se dovedesc reale, are posibilitatea să se îndrepte împotriva rebelilor. (V.B.)
3 comentarii
Mie mult mai interesant mi se pare că protestatarii de la SJN n-au protestat niciodată (subliniez niciodată) pentru că lucrează într-un spital nesigur, un spital care se poate prăbuși la un cutremur ca cel din 77, un spital în care au murit arși de vii niște oameni. N-au protestat niciodată pentru că obiectul muncii lor (pacientul) e tratat în condiții improprii, că pacientul pleacă din spital mai bolnav decât e, de cele mai multe ori, tocmai din cauza condițiilor din spital.
Singurele proteste se întâmplă când cineva le tulbură activitatea (a se citi afacerile) sau când mai vor sporuri și măriri de salarii.
Prin urmare, le-aș spune protestatarilor “hai, sxxxxr!”
Un județ condus de o echipă de pușcăriabili, nu este o entitate democratică, civilizată, ci o comunitate condamnată la înapoiere. Jenant!
Exact ! Bine punctat !