Actualizare: În etapele anterioare au fost admiși 406 elevi la specializări vocaționale, 32 de elevi la licee militare, 28 pe locurile speciale pentru cei de etnie romă și 19 elevi cu nevoi speciale în învățământul de masă. La aceștia se aduagă 673 de elevi care s-au înscris în învățământul profesional și dual, potrivit IȘJ Neamț.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 15-20 iulie candidații repartizați în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor la care au fost admiși.
Din cei 2.757 înscriși, au rămas nerepartizați 242 de elevi, care mai au doar 26 locuri la licee pentru a doua etapă, plus locurile pentru romi și pentru elevi cu CES neocupate. După completarea fișelor de opțiuni, în perioada 25 iulie – 3 august, repartizarea acestora va avea loc în data de 5 august, conform procedurii stabilite de comisia județeană de admitere (detalii aici).
În zilele de 21, 22 și 25 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Știre iniațială: Rezultatele repartizării la liceele din Neamț au fost publicate astăzi, 14 iulie și pentru a doua etapă elevii mai pot alege din cele 26 neocupate. Sunt 8 locuri la filologie și 15 în turism și alimentație de la Liceul Particular nr. 1 din comuna Alexandru cel Bun și 3 locuri în specializarea agricultură de la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia.
În topul mediilor de admitere se menține Colegiul Național „Petru Rareș”, cu 9,19 pentru ultimul intrat la mate-info, o medie mai mare și față de cea de anul trecut (8,98). La științele naturii cea mai mare medie al ultimului intrat este 9,07 la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț (8,2 anul trecut). La filologie s-a intrat cu 8,62 – ultima medie de intrare la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” (mare și față de cea de anul trecut, de 8,57). La științe sociale cea mai mare medie a ultimului admis este 8,85, tot la „Calistrat Hogaș”.
Dintre colegiile tehnice, cea mai mare ultimă medie de admitere este 7,46 la științele naturii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman, urmat de 8,34 media ultimului intrat la servicii de la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra-Neamț.
La filiera teoretică de la liceele tehnologice cea mai mare medie a ultimului admis este 8,37 la mate – info de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman, școala care se poate mândri cu un absolvent de 10 la bac anul acesta (detalii aici ).
În mediul rural, în top este Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca unde ultimul admis are media 7,42 la mate-info.
Rezultatele repartizării computerizate la liceu sunt publicate pe site=ul admitere.edu.ro .
Cristina Iordache