Furtuna de duminică, 31 iulie, a lăsat, parţial, fără curent electric 63 de sate, cele mai multe – 44, din zona Romanului, dar şi o parte din oraşul Târgu Neamţ, satele Secuieni şi Prăjești din comuna Secuieni, Oglinzi din comuna Răuceşti, Români şi Goșmani din comuna Români, Vânători, Nemțișor, Mănăstirea Neamț şi Lunca din comuna Vânători Neamţ, Leghin, Stânca, Pipirig, Boboiești, Dolhești şi Pluton din comuna Pipirig, satul Traian din Săbăoani, Climeşti şi Micşuneşti din comuna Făurei. Echipe ale Delgaz Grid lucrează pentru remedierea situaţiei.
Aseară, pe drumul judeţean din Roznov circulaţia a fost îngreunată, pe o singură bandă, la ieşirea din oraş către satul Dochia (Girov) din cauza celor trei stâlpi de telefonie căzuţi pe carosabil (detalii găsiţi aici).
Azi- noapte, 31 iulie, voluntarii SVSU Săvinești au acționat pentru îndepărtarea a 4 arbori și a unor elemente de construcție căzute pe carosabil în zona Platformei Săvinești. Membrii SVSU au intervenit și alături de un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Roznov pentru degajarea unui arbore căzut pe un cablu electric, potrivit informaţiilor fuirnizate de locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.
Astăzi, 1 august, valorile termice vor scădea ușor și se vor apropia de norma termică a datei, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, posibil vijelii și vor fi condiții de grindină. Izolat, cantitățile de apă acumulate vor putea fi însemnate.
Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 15 și 17 grade.
Astăzi, până la ora 12,00 ne aflăm sub atenţionare Cod galben hidrologic pe râul Moldova, bazin superior şi afluenţi bazin superior şi inferior, pe afluenţii Trotuşului şi ai râului Bârlad care traversează judeţul.
Angela Croitoru