Nici la bal, nici la spital. După o bătălie atent instrumentată la spitalul din Târgu-Neamț, de pe urma căreia a fost schimbat directorul economic, lucrurile se pare că au intrat pe făgașul cu care toată lumea este obișnuită pe malul Ozanei, cândva frumos curgătoare. Directorul spitalului a devenit iubit chiar și de cei care-l zguduiau fizic la propriu, nu mai apar atacuri directe, autoritățile cer documente despre doctorița care face rezidențiatul la Iași, în timpul programului de lucru de la Târg, despre angajări ciudate și cu dedicație de pe timpul fostelor conduceri și parcă, parcă se mai aude ceva despre neregulile deja știute din zona Compartimentului de Primiri Urgențe. Amenințările de la lideri politici locali și regionali au dispărut, nu se mai amenință cu instituții centrale populate cu magistrați, nu mai există zel în a-l denunța pe managerul care vrea să rupă lanțul de iubire al tuturor rudelor angajate la spital. Întrebarea este de ce?
Majoritate pe dreapta, stânga sau stânga-dreapta? Ultimele lupte de la nivelul municipiului reședință de județ arată că se pregătesc adevărate zile ale cuțitelor lungi în Consiliul Local. Asta în sensul constituirii unei majorități cât mai confortabile, cea actuală, constituită în jurul PNL fiind fragilă și greu de gestionat. Așa că planurile se fac pentru o majoritate PNL-PMP-USR, cu Ciprian Enache de la ALDE, pe de o parte, dar și invers, cu cooptarea acestuia și definitivarea oficială a poziției pro-PSD a lui Alin Lehăduș. Cum-necum, este de urmărit cine face jocurile și, mai ales, ce argumente folosește, mai ales că acum se vorbește pe față despre ieșirea din insolvență a CMI Urban, deci ceva monedă de tranzacționat există, ca să nu mai vorbim și despre Perla Invest. Partea proastă a paharului este că din această bătălie nu câștigă cetățeanul iar aleșii se bat pe subiecte minore și fără orizont.
Primăria Piatra Neamț, rampă de lansare. Plecare în mediul privat a lui Liviu Harbuz, fostul director de cabinet al lui Andrei Carabelea, cea anunțată a lui Vlad Muscalu, de asemenea, atrag atenția asupra faptului că primăria tinde să devină locul de unde se poate pleca spre mai bine. Și acestea sunt doar două exemple, pentru că, în trecut, s-a mai întâmplat: Bogdan Gavrilescu a ajuns la ADI ECO Neamț, pe post de șef, Dragoș Chitic pe post de vice la Consiliul Județean, foștii viceprimari Ana Monda, la Drupo, Adrian Grigoraș, la ADI Urbtrans, șefa de la proiecte la Consiliul Județean, Veronica Vasiliu, director economic, la Consiliul Județean, Vasile Vișan, pe aceeași rută și exemplele pot continua, semn că sistemul funcționează și nimeni nu este lăsat în urmă decât dacă se ocupă alții de asta.