Primarul Andrei Carabelea şi consilierii din opoziţie şi-au aruncat acuze reciproc, la începutul şedinţei extraordinare de ieri, 12 decembrie, pe marginea subiectului care deja enervează – proiectul cumpărării clădirii care adăpostește telegondola. De remarcat faptul că de la şedinţă au absentat Florentina Luca-Moise (PSD) şi Alina Tatomir (PMP), fostele membre ale Adunării Generale a Asociaților la Perla Invest. Evident că nimeni nu a fost interesat să afle cum și-au făcut datoria reprezentanții Consiliului Local de-a lungul timpului în organismul care trebuia să asigure bunul mers al lucrurilor la Perla Invest.
Imediat după ce s-a făcut prezenţa şi a fost votată ordinea de zi, primarul a ţinut să vină cu o serie de precizări, evident despre cel de-al patrulea proiect, cel pe care îl consideră “unica soluţie pentru salvarea Perla Invest de la faliment”. Andrei Carabelea a spus că a primit ameninţări că va fi dat în judecată de la unii consilieri locali pentru că le-a făcut publice adresele de email, înşiruind apoi şi apelurile primite de la diferite asociaţii şi cluburi sportive în susţinerea salvării telegondolei.
Andrei Carabelea a dorit să-i întrebe pe fiecare dintre consilierii opoziţiei care este motivul pentru care nu votează acest proiect. Moment în care liderul grupului PMP, consilierul Bogdan Gavrilescu, a cerut să intervină, amintindu-i primarului că partidul său a venit cu o propunere ca alternativă la acest proiect şi că a primit promisiunea că, “în maxim o săptămână ne vom aşeza la masă şi vom discuta”. Primarul i-a replicat că el s-a aflat la masă, Gavrilescu a replicat, “la masa goală”, după care a punctat: “De ce oare numai noi suntem ăia vinovaţi şi nu v-aţi pus întrebarea dacă există o altă variantă? În afară de a urgenta şi a pune acest proiect pe ordinea de zi, ce aţi mai făcut domnule primar? Administraţia se face de către toţi consilierii locali! Este uşor să arunci cu pietre şi noroi numai într-o parte a consilierilor! Niciodată nu am găsit înţelegerea şi dorinţa dumneavoastră de a găsi o altă variantă”.
Şeful executivului pietrean a adus ca argumente faptul că atunci când s-a făcut planul de reorganizare al Perla Invest Alina Tatomir şi Florentina Luca-Moise erau în AGA societăţii, a vorbit despre 5 întâlniri la care consilierii opoziţiei nu ar fi participat, iar despre propunerea PMP de majorare a capitalului societăţii prin asumarea răspunderii de către primar şi consilierii liberali a spus că a fost “doar o discuţie verbală şi atât”.
“Înţeleg ce vreţi să faceţi! Vreţi să scoateţi pietrele fierbinţi cu mâna mea!” a replicat primarul referindu-se la asumarea răspunderii pe propunerea PMP.
De aici încolo, totul s-a transformat într-un dialog al surzilor, cu acuze reciproce. “Nu vă supăraţi, ne-aţi chemat la o şedinţă de consiliu local sau la o dezbatere?” a încercat să închidă discuţiile consilierul Gavrilescu. Ambele tabere s-au acuzat reciproc că fac campanie electorală.
În final, s-a trecut la vot, la intervenţia preşedintelui de şedinţă, Adrian Jucan, iar proiectul a fost respins – pentru a patra oară – cu 13 voturi “pentru” şi 6 “abţineri”. Abţineri care, potrivit Codului Administrativ, sunt contorizate la “împotrivă”, în condiţiile în care proiectul avea nevoie de 19 voturi favorabile.
Înainte de a se declara închisă şedinţa, Andrei Carabelea a ţinut să le mai dea o informaţie consilierilor locali: “Ştiaţi că la CJ, în toate strategiile de dezvoltare, inclusiv în caietele de sarcini pentru achiziţii publice, cum ar fi cea controversată pentru transportul public, telegondola este prima trecută drept obiectiv strategic?!”.
Evident că toată lumea știe că fără Telegondolă și baza hipică orașul îîși pierde identitatea. Noroc cu bradul artificial de Crăciun care ne mai salvează și cu figurinele închiriate, care dau și ele o mână de ajutor la menținerea ștaifului de oraș turistic.
Angela Croitoru