După perioada de pandemie și după terminarea reabilitării termice a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 1 Săvinești, elevii noștri au fost foarte bucuroși și fericiți, deoarece pe lângă schimbarea de la a nu mai învăța în schimbul al II-lea, au putut păși din nou în școala lor, dar într-o școală total schimbată, ca aspect și ca dotare. Dacă în primele zile de școală au fost foarte încântați de clasele zugrăvite în culori diferite, calde și primitoare, de grupuri sanitare pe fiecare nivel (înainte era un sigur grup sanitar la parter), mobilier școlar în totalitate nou, dotarea și modernizarea a continuat cu:
- Achiziționarea a 25 de calculatoare pentru dotarea laboratorului de informatică;
- La cererea cadrelor didactice, a fost achiziționată și montată a doua tablă în fiecare clasă și a unui postament;
- Montarea camerelor audio-video în interiorul și exteriorul clădirii, a camerelor în sălile de clasă pentru conectarea și urmărirea lecțiilor în sistem online, pentru că inspecțiile finale pentru gradul didactic I se susțin online;
- Achiziționarea și montarea de perdele și draperii în toată școala;
- Configurarea rețelei de internet pentru a asigura semnalul Wi-Fi în toate sălile de clasă;
- Dotarea cu material didactic auxiliar, planșe și hărți pentru laboratoarele de geografie, fizică și chimie;
- Dotarea laboratorului de fizică cu trusă de laborator completă;
- Achiziționarea a două table interactive, câte una la fiecare școală gimnazială;
- Și pentru că Școala Gimnazială „I. Gervescu” are în fiecare clasă televizor, vor fi achiziționate și pentru Școala Gimnazială nr. 1. Televizoarele de la Școala „I. Gervescu” au fost obținute prin sponsorizare de la firma Altex de către dl. profesor Apostol Ionuț Vasilescu. Tot dumnealui a donat, prin Fundația „România fără Frontiere”, 10 calculatoare pentru sălile de clasă.
Toate aceste dotări ne vor permite nouă, cadrelor didactice, să desfășurăm lecții antrenante, folosind strategii, metode de predare învățare-evaluare moderne și diverse, îmbinând tradiționalul cu modernul. Urmează o perioadă de formare a noastră, a cadrelor didactice, pentru folosirea și integrarea acestor mijloace moderne în lecții.
Elevii din Săvinești beneficiază și de un centru de documentare și informare, dotat cu 4.007 volume, două calculatoare, un laptop, un televizor, un sistem audio, un videoproiector și, din această toamnă, un nou copiator color.
În fiecare cancelarie din școlile și grădinițele din comună se află imprimante, copiatoare. Securitatea fizică a angajaților și a elevilor este asigurată de paza umană în școlile gimnaziale și prin instalarea sistemului interfon și prin monitorizare cu sistem de alarmă pe timp de noapte. Managementul riscului ne obligă la respectarea tuturor acestor măsuri.
Cum de a fost și este posibil să beneficiem de atâtea dotări?
Nu se poate să nu apreciem și să mulțumim în același timp în primul rând dlui. primar Daniel Horciu și apoi doamnelor și domnilor consilieri locali, întregului personal din aparatul propriu al primăriei, cu care se colaborează tot timpul, care de-a lungul anilor au avut o preocupare permanentă pentru a asigura o bază materială modernă și completă, pentru a se putea realiza un învățământ de calitate, rezultatele la examenul de Evaluare Națională din fiecare an confirmând așteptările comunității locale.
Conducerea școlii, consiliul de administrație al unității de învățământ, împreună cu directorul, au obligația și responsabilitatea de a proiecta, realiza, evalua și monitoriza activitatea instructiv-educativă, astfel încât să existe performanță și o bună orientare școlară pentru admiterea elevilor în liceele și colegiile de prestigiu din Piatra-Neamț.
Am trăit alături de toți elevii școlii, de unii dintre foștii noștri elevi, de părinți, de colectivul de cadre didactice și reprezentanții comunității locale, bucuria de a participa la ”Balul bobocilor”, o tradiție a școlii noastre întreruptă în pandemie. O activitate deosebită, organizată și realizată de elevii clasei a VIII-a, coordonată de d-ra. prof. Andreea Alcaziu. Concurenții au fost elevi din clasele a V-a, dar și a VI-a, aceștia neavând ocazia de a participa anul trecut.
Până în prezent avem 12 parteneriate și 3 proiecte educaționale, care se vor derula pe tot parcursul anului școlar 2022-2023. De asemenea, avem contracte de sponsorizare cu societatea Autonom, pentru auxiliare la învățământul primar și produse de birotică, precum și cu Fundația „Solidaritate și Speranță”, Filiala Săvinești, coordonată de părintele Petru Munteanu, care a oferit ghiozdane elevilor și preșcolarilor de Școala Primară Dumbrava Vale.
Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor noștri, Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru sprijinul acordat atunci când a fost solicitat, și, nu în ultimul rând, domnului primar al comunei Săvinești, doamnei viceprimar și doamnei secretar, precum și consilierilor locali. Tuturor le urăm multă sănătate, un an nou cu bucurii și cât mai multe realizări!
Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „I. Gervescu” Săvinești