Camera de Comert și Industrie Neamț în parteneriat cu Asociația “Ecoforest – Susana Geangalău”, implementează în perioada 03.01.2023 – 31.12.2023 proiectul “Servicii integrate și personalizate pentru ocupare – SIPO” – ID 157553, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor intervenții integrate și personalizate cu caracter activ, inovativ și flexibil, menite să conducă la creșterea gradului de ocupare pe o piată a muncii aflată în permanentă schimbare, a 201 persoane (șomeri și persoane inactive) din regiunea Nord Est, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație, prin măsuri personalizate și integrate.
Principala activitate a proiectului o reprezintă desfăsurarea a 5 programe de formare profesională de calificare și anume: Tâmplar universal, Lucrător în comerț, Electrician în construcții, Dulgher-tâmplar-parchetar, Confecționer asamblor articole textile.
Fiecare persoană înscrisă în grupul țintă a proiectului va beneficia de:
- servicii de consiliere profesională individuală privind dezvoltarea personală care constau în: expuneri privind parcursul profesional și dezvoltarea personală; sprijin în realizarea unui echilibru între viața de familie și viața profesională; dezvoltarea abilităților sociale; sprijinirea în formularea de scopuri specifice și măsurabile care pot fi observate din punct de vedere comportamental în vederea găsirii unui loc de muncă, acordarea de asistență și sprijin pentru a deveni propriul angajat, persoană fizică autorizată sau întreprinzator titular al unei întreprinderi individuale;
- servicii de mediere pe piața muncii, activităti care au ca scop principal facilitarea găsirii unui loc de muncă potrivit pentru fiecare membru din grupul țintă.
De asemenea, în cadrul proiectului se va desfășura activitatea de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite în contexte non-formale și informale pentru următoarele meserii: Tâmplar universal, Lucrător în comerț, Electrician în construcții, Dulgher-tâmplar-parchetar, Confecționer asamblor articole textile sau alte meserii la cerere. Serviciile de evaluare si certificare a competențelor profesionale vin în întâmpinarea persoanelor care au experiență în unul din domeniile specificate anterior, dar nu dețin un certificat sau o certificare a competențelor dobândite prin practicarea ocupatiei respective. Certificatul de competențe profesionale este recunoscut atât pe teritoriul României, cât și în statele Uniunii Europene.
Detalii suplimentare despre proiect si înscrierea persoanelor în grupul țintă se pot obține de la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, telefon: 0233.216.663, e-mail: [email protected] si pe pagina www.ccint.ro.
Camera de Comerț și Industrie Neamț