Complexul Calypso din satul Izvoare, Dumbrava Roșie, la mai puțin de 10 kilometri de Piatra-Neamț, este o adevarată capodoperă arhitecturală realizată în stil Art Nouveau cu finisaje și nuanțe bine alese. Nu întâmplător poartă numele zeiței mării, Calypso, care s-a îndrăgostit de Odysseus și l-a ținut captiv timp de 7 ani pe insula sa. Din clipa în care pășești aici, ești captivat de atmosfera boemă și îți vine greu să te desparți de acest loc. Totul este aerisit și de bun gust, spațiul generos este completat de posibilitățile multiple de destindere și de o servire ireproșabilă, de cinci stele. Este locul ideal nu numai pentru nunți cu fast, botezuri de neuitat alături de familie și prieteni, ci și pentru party-uri corporate de nota 10.
În cele două saloane, ce se întind pe o suprafață de 1.500 de mp, pot fi susținute două evenimente în paralel, unul dintre acestea având o capacitate de 210 locuri, iar celălalt de 320. Tocmai pentru că spațiul este generos, proprietarii și-au propus organizarea evenimentelor cu un minim de 90 de persoane, indiferent de tipul acestora. Designul interior al saloanelor și atmofera rafinată, care te poartă cu gândul la vastele săli de bal sau la ceremoniile fastuoase din castelele de altădată, sunt îmbogățite de strălucirea candelabrelor, care aduc o pată de sobrietate și de elementele decorative cu adevărat speciale. Saloanele cu ferestre mari, luminoase, dau către o panoramă deosebită, o piscină în culorile antracitului, locul ideal pentru ședințe foto inedite.
Primii pași într-o afacere de suflet
Întregul complex este un proiect de amploare care s-a desfășurat începând din primăvara anului 2018 și a continuat până în vara anului 2020. Un cuplu tânăr care a pornit la drum într-o afacere în care nu aveau cum să aibă experiență, tocmai pentru că sunt prea tineri, 31 și 25 de ani, dar care s-au bazat pe bunul simț și pe dorința de a transforma orice eveniment în ceva de neuitat. Te-ai aștepta să-i vezi în haine scumpe, de firmă, inabordabili pentru muritorii de rând, după atmosfera de lux pe care o respiră proprietatea care îți amintește de Southfork Ranch din Dallas. Paul Asavei și soția lui, Andreea, sunt însă modești, îmbrăcați casual și deseori sunt confundați cu simpli angajați din firmă, tocmai pentru că implicarea lor este totală și nu se sfiesc să servească la masă și să le vină în ajutor musafirilor sau angajaților. Complexul este deservit de un personal format din 10 angajați permanenți, iar, în week-end, când au loc evenimentele, numărul acestora se dublează.
Ideea de a începe o afacere în acest domeniu a venit din familie, părinții și fratele fiind cei care i-au susținut și financiar. Munca și perseverența lor a făcut însă totul posibil și implicarea totală, cu suflet, de care au dat dovadă. Nu își propun mai mult decât știu că pot duce.
La început, lipsa de experiență și-a spus cuvântul, neavând contracte cu furnizori mari, mergeau ei înșiși la cumpărături și consumau foarte multă energie încercând să facă mai bine de 60% din tot ceea ce însemna pregătiri pentru o nuntă de unii singuri. Apoi au înțeles că nu mai puteau continua așa și au încheiat contracte cu furnizori mari, siguri, cu care lucrează pe bază de precomandă dată cu o săptămână înainte.
Pachetul de servicii pe care îl oferă este la fel de maleabil ca și ei atunci când discută cu clienții și oferă informații. Tot ceea ce ține de aranjamente, lumini, amenajarea spațiului în funcție de tema evenimentului, plus meniu personalizat, proaspăt pregătit în bucătăria proprie, sucuri, apă minerală și plată, cafeaua fac parte din pachetul de bază oferit de Calypso. Clienții pot opta pentru propriile aranjamente florale, orice detaliu poate fi modificat, maleabilitatea și serviabilitatea fiind cuvintele de ordine aici. Desertul, băuturile alcoolice și muzica rămân la latitudunea clientului. Aici nici măcar nu fac recomandări, fiecare fiind liber să opteze pentru ceea ce dorește.
Mâncarea este foarte bună, după cum veți vedea și din recomandările spicuite de noi și după cum vă puteți convinge cu propriile papile gustative, chiar dacă bucătarul nu este vreun chef cu stele Michelin. Dar este un profesionist care știe foarte bine ce face și care reușește să se plieze pe dorințele clienților. Preparatul cel mai apreciat de la felul principal este o friptură din ceafă de porc cu frigărui de pui și cu bacon. Meniurile îmbină mâncărurile tradiționale cu cele moderne, reușind să satisfacă și cele mai rafinate gusturi. Găsiți orice fel de preparat, orice fel de mâncare doriți, din orice materie primă aici: porc, pui, vită, pește, fructe de mare, etc.
În primul an, imediat după inaugurare, fiind vorba de anul pandemic 2020, au fost nevoiți să amâne câteva zeci de evenimente pentru anul următor și, după petrecerea de la deschidere, au oferit o perioadă de timp doar serviciile legate de piscină și saună. Din vara anului 2021 au ajuns să organizeze câte două evenimente în paralel, în ambele saloane și acum, deși au cereri, nu-și mai permit să deschidă piscina pentru clienți, mai ales datorită faptului că aceștia își doresc să vină în week-end-uri când sunt rezervările pentru evenimentele de anvergură.
Piscina Infinity și fântâna arteziană – punctele centrale de atracție
Piscina iese din tiparele tradiționale pentru că și-au dorit ceva diferit, unic, care să iasă în evidență. Și pentru asta au apelat la cei mai buni, iar acum, piscina Infinity ce se revarsă pe una din laturi într-o veritabilă cascadă decorativă este punctul principal de atracție al domeniului. În alegerea finisajul interior au fost de asemenea extrem de surprinzători, curajoși si hotărâți, (după cum spune chiar constructorul, care și-a făcut din această lucrare o veritabilă carte de vizită pe site-ul propriu!) alegând un liner de culoare antracit, care, pe lângă eleganță, conferă piscinei un stil de etern senzual.
În zona principală de acces tronează o fântână arteziană, cu joc de apă, leduri colorate și efect spumant, ce păstrează linia rafinată și elegantă a locației. O altă notă distinctă este dată de sauna, care este totodată și o salină, tradițională, lambrisată cu lemn tratat termic și cu un perete din cărămizi de sare Himalaya.
Părerea clienților – Excepțional, de vis, de nota 10!
Clienții sunt mereu impresionați de servirea și atenția gazdelor: “Eleganță și stil. Locație excelentă pentru un eveniment grandios”, spune Marta Cecilia Luchian.
Dintre multele recomandări găsite în mediul online, 36 dintre acestea de 5 stele doar pe site-ul propriu de socializare, am selectat câteva, scurte, care concretizează atmosfera și servirea ireproșabile.
“O locație minunată, totul la superlativ, de la personal până la cele mai mici detalii” – Mădălina Bejănaru Erhan
“Sunteți la superlativ, nota 10 pentru absolut tot, ne-ați depășit așteptările! Locație superbă, personal și conducere foarte amabili și deschiși! Recomandăm cu drag!” – Silviu Grădinariu
“Cei mai buni! Locație de vis, mâncarea extrem, extrem de bună, personalul amabil, profesionist și foarte serviabil! Totul la superlativ! Dacă alegeți această locație nu veți regreta!” – Mădălina Constantinescu
“Mulțumesc încă o dată pentru nunta de vis pe care am avut-o la Calypso! Colaborarea cu Paul a fost excelentă. Recomandarea 100%!” – Cristian Florentin.
Niciun comentariu negativ, niciun reproș, nici măcar o sugestie de a îmbunătăți ceva, ceea ce face posibilă o singură concluzie: conducerea și colectivul salonului Calypso reușesc, cu adevărat, să mulțumească și cele mai pretențioase persoane!
Relații și rezervări la numărul de telefon 0731/712.724.
Angela CROITORU