Luni, 8 mai, la Târgu Neamț a fost inaugurat un nou local, Taverna de Neamț, o locație ce te atrage prin arhitectura exterioară a noului restaurant, cât și prin rafinamentul spațiilor din interior.
Noul restaurant are o capacitate de 200 de locuri și este compartimentat în mai multe spații (demisol, parter și etaj). De asemenea, există și două terase, una la exterior și una la interior. Încă de la intrare ești cucerit de rafinamentul și bunul gust al noii locații. Lumini ce te încântă și în același timp îți liniștesc ochii, în deplină simbioză cu acordurile de pian venite din partea muzicianului local, domnul Viorel Caia, un virtuoz al clapelor și chitarei. La etaj există și un loc de joacă destinat celor mici situat în imediata vecinătate în care se află spațiul pentru părinți, unde pot servi o gustare sau ceva de băut. La demisol te întâmpină o vinotecă care te îmbie să stai la o masă și să deguști mai multe soiuri nobile de vin.
Între timp, mai multe ospătărițe vegheau la bunul tratament oferit invitaților și clienților veniți la eveniment. De altfel, angajații afacerilor derulate de familia Ovidiu și Emanuela Bârliba sunt recunoscuți pentru calitatea serviciilor oferite clienților, prin atenție, grijă și serviabilitate.
Bucătăria este împărțită în două zone, cea de pizza și cea de bucătărie. Noutatea din bucătăria tavernei este cuptorul Josper.
Și după cum ne-a explicat bucătarul șef, Constantin State, acest grătar cu cărbune de ultimă generație preia funcția de cuptor: „Toate preparatele se gătesc la acest cuptor cu cărbune. Dacă friptura este dorită în sânge, carnea trebuie pătrunsă la 45 de grade Celsius, dacă se vrea o friptură făcută mediu ea trebuie pătrunsă la 55 de grade Celsius, iar dacă se dorește să fie bine făcută ea trebuie pătrunsă la o temperatură de 80 grade Celsius. Dar este mai puțin recomandat, deoarece carnea își pierde din savoare”.
La eveniment a participat și primarul Daniel Harpa, care a ținut să precizeze: „Mă bucur pentru această inițiativă a familiei Bârliba și le urez mult succes! Chiar este o locație extraordinar de frumoasă. Sunt sigur că bucătăria și serviciile de aici sunt de o calitate ireproșabilă. Am o mare admirație pentru ei și pentru angajații lor. Au toată aprecierea mea prin faptul că oferă noi locuri de muncă și se contribuie la bugetul local și național cu impozite și taxe. Voi veni cu plăcere aici, dacă timpul îmi va permite acest lucru”.
Ovidiu și Emanuela Bârliba, administratorii Tavernei de Neamț: „Taverna de Neamț este pentru noi un proiect de suflet. Am pus multă pasiune în fiecare colțișor de aici și în fiecare preparat. Am încercat să venim în întâmpinarea clienților noștri cu produse și servicii de calitate într-o locație specială. Restaurantul nostru este cu specific tradițional, dar avem bucate alese și din bucătăria internațională. Punem mare accent pe relația cu clienții noștri, și în același timp punem un deosebit accent pe resursa umană, pe calitatea angajaților noștri. Avem un număr considerabil de angajați în locațiile noastre. Ne străduim să ne mulțumim clienții și să ne și formăm angajații”.
C.T.S.
Un comentariu
Bună seara ! Ne spuneți și unde este situată această Taverna in Tg Neam