Pe documentele din dosarul transmis la ARACIP, instituția a acordat acreditarea pentru Creșa Piatra Neamț cu toate cele cinci structuri existente. Doar că în cazul Creșei „Lizuca și Patrocle”, acreditarea a venit pentru sediul din Aleea Tineretului, cum era inițial. „Creșa a primit și ne-a informat despre adeverința nr. 10701 prin care Creșa Piatra Neamț împreună cu cele patru structuri existente și cu creșa nr. 5 „Lizuca și Patrocle” – având sediul în Aleea Tineretului nr. 7 – este înscrisă în registrul furnizorilor de educație antepreșcolară acreditați începând din 25 septembrie. Acum, demersurile continuă cu un nou raport către ARACIP cu noua adresă din cartierul Speranța, unde creșa are sediul. Așa s-a dorit: prima dată să fie inclusă în rețea și apoi să modifice sediul creșei. Dar sunt proceduri ce trebuiau făcute de anul trecut, până la începerea cursurilor. Urmează finalizarea procedurii cu ARACIP. Dar, până atunci, creșa din Speranța funcționează fără acte, dacă funcționează!”, a declarat Florentina Luca-Moise, inspector școlar general.
Legat de funcționarea creșei, mâine se mai face un pas, pas ce ține de atribuțiile Inspectoratului Școlar Neamț. „Noi am publicat în SIIIR numărul de grupe pentru Creșa Piatra Neamț, instituția cu personalitate juridică, iar mâine publicăm și normele. Când creșa din Speranța va primi acreditare de la ARACIP și va fi emis ordinul ministrului Educației, vom muta și grupele la creșa „Lizuca și Patrocle”. Dar trebuie finalizată acreditarea”, a mai precizat șefa IȘJ Neamț.
În acest moment nu se știe de ce s-a trimis, dacă s-a trimis, la ARACIP dosarul cu vechea adresă și nu s-au folosit hotărârile de consiliu local de la ședința extraordinară din 22 septembrie, dacă tot s-au făcut lucrurile ca la carte. Sau dacă cei de la ARACIP au greșit ei din prea multă lentoare în a verifica actele.
C.I.