La o zi distanță de ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul de Neamț informează opinia publică astăzi, 30 septembrie, despre cele decise și discutate. Aflăm cu toții că ”petiția transmisă zilele trecute către Instituția Prefectului” de managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț (subiect despre care puteți reciti pe larg aici, aici și aici) a fost principalul subiect al discuțiilor. Mai aflăm că nu s-a decis, încă, nimic referitor la declararea situației din spital ca fiind una de urgență, cum a cerut managerul Alexandru Filimon în petiția în care cere și soluții măcar pentru secția Oncologie. Dar că sunt programate noi discuții.
„Tot în această ședință am abordat problemele semnalate de către managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, domnul Alexandru Filimon, printr-o petiție transmisă zilele trecute către Instituția Prefectului. Am solicitat prezența reprezentanților CJ Neamț cât și ai DSP Neamț pentru a dezbate problemele ridicate de către conducerea spitalului și pentru a identifica soluții ce ar putea rezolva situația secției de Oncologie. Deoarece domnul Filimon nu se află în județ până marți, am luat decizia de a mai convoca o întâlnire în data de 3 octombrie la care să participe reprezentanții următoarelor instituții: Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Consiliul Județean Neamț, Direcția de Sănătate Publică Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț, membrii Consiliului de Administrație al S.J.U. Piatra Neamț și reprezentanți ai medicilor” – transmite astăzi prefectul Adrian Niță, care ne asigură și că ”va transmite tuturor entităților menționate în petiția managerului SJU Piatra Neamț adrese pentru a solicita lămuriri sau soluții în ceea ce privește problemele semnalate” – cu referire la Ministrul Sănătății, DSU, CNI.
Până când și problemele de la SJU Neamț vor fi dezbătute și eventual se vor lua decizii, să menționăm că la ședința CJSU de ieri au fost „discutate și aprobate trei hotărâri de importanță majoră pentru comunitatea locală” privind: alunecările de teren din Corhana – Dulcești și pregătirea documentelor pentru starea de alertă, privind deficitul de apă potabilă în județ – s-a decis implementarea unui proiect de investiții pentru suplimentarea capacității de transport a apei din sursa Preutești și analizarea solicitării de sprijin financiar din Fondul de Intervenție al Guvernului, dar și cea privind eroziunile din Valea Ursului – cu monitorizarea evoluției alunecărilor de teren în zona podului afectat, pregătirea documentelor pentru starea de alertă, instituirea restricțiilor de circulație pe DJ 159, realizarea unei expertize tehnice și punerea în siguranță a traficului rutier.
C.I.
3 comentarii
Puneți în funcție un medic de urgență că manager…..pt că este un spital de urgență oamenilor. Puneți unul care nu vrea mită și altele….
Consiliul județean are in componenta și oameni culti,nu știu de ce a ajuns acest mod în vârful c.j. se dau bani la clica de partid unde se iau foarte repede. Spitalul județean într-adevăr a ajuns o cocina, și din cauza Medicilor ,care vin pentru vechime, nu-i interesează locul de munca, pentru că ei într-o zi merg după program la o sumedenie de clinici și cabinete private. Ora ești medic la stat ori la privat, când se va lua aceasta decizie se va rezolva totul. Arsenie a fost dușmanul județului Neamț,a smenuit bani cu Ginel și acuma au afaceri in Italia. Ginel a fost un cărăuș de oameni în Italia ,fără studii macar mediu și a ajuns de conduce justiția din Romania
Șosetel a încasat banii pe toate cele 8 programe de dezvoltare începute în Spital. Socotiți 10 la sută din suma totală a investilor nefinalizate,adică vreai 3mil de euro.Spitalul este in colaps și conducerile politizate tot au ascuns mizeria sub preș